Вплив SEC на біткойн-ETF та можливість схвалення ETF на базі ефіру

Вплив SEC на біткойн-ETF та можливість схвалення ETF на базі ефіру

Гарі Генслер, глава Комісії з цінних паперів та бірж (SEC), заявив у середу, що рішення агентства щодо схвалення кількох біткойн-ETF на початку цього місяця було обмеженим і стосувалося лише однієї криптовалюти. Деякі очікували, що наступною можливістю для схвалення будуть ETF на базі ефіру (Ethereum).

`Як я вже сказав два тижні тому, те, що ми зробили щодо біткойн-ETF, стосується лише цієї однієї товарної нецінності і не повинно розумітися як щось інше`, - сказав Генслер під час брифінгу для ЗМІ, відповідаючи на запитання щодо ETF на базі ефіру.

Агентство схвалило 11 біткойн-ETF на початку січня після рішення трьох суддів Верховного суду Вашингтона, які сказали, що SEC повинна повторно розглянути заявку Grayscale на біткойн-ETF.

Генслер сказав, що тепер інвестори отримують кращу інформацію про біткойн-фонди.

`В цьому відношенні також є краща інформація`, - сказав Генслер. `Тепер вони внесені до списку на біржах, а не торгуються на позабіржових ринках. В один час було запущено 10-11 фондів, що привнесло певну конкуренцію. Інвестори скористалися зниженням комісійних внесків.`

Експерти у сфері криптовалютикуляцій висловлюються як позитивно, так і негативно про можливість запуску ETF на базі ефіру, і деякі вважають, що схвалення з боку SEC може відбутися вже в травні. Це стосується також великих компаній, таких як Fidelity і BlackRock, які також подали заявку на створення ETF на базі ефіру протягом останніх кількох місяців.

Слід розглянути утримання стягнень

SEC замішана в двох позовах проти криптовалютних бірж Binance і Coinbase, і адвокати агентства в судах обговорювали протягом минулого тижня, чому ці справи не повинні бути припинені.

У червні SEC подала позов проти Binance Holdings і її колишнього генерального директора Чанпен Чжана з звинуваченням біржі у шахрайстві перед клієнтами, необмеженому доступі американських інвесторів до Binance.com, спрямуванні капіталу до розділених інвестиційних фондів, які належать Чжану, і роботі як незареєстрованої біржі. SEC також зазначила, що 12 токенів на біржі є цінними паперами, включаючи BNB і BUSD.

SEC подала позов проти Coinbase у червні за те, що вона, як стверджується, працювала як незареєстрована біржа, брокер і кліринговий центр.

Генслер, відповідаючи на питання журналіста про свої думки щодо останніх судових слухань, сказав, що він дозволить службам з контролю дотримуватися правил і юристам агентства говорити про конкретику.

`Але відступаючись від кожного окремого випадку, я просто вважаю, що інвестиційна громадськість, якщо вони зацікавлені в інвестуванні в криптовалютні цінні папери, повинні бути обережними і свідомими того, що ці цифрові цінні папери не завжди надають їм відповідну інформацію, і що вони не отримують цієї інформації від цих невідповідних операторів токенів`, - сказав Генслер.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть