Централізовані хмарні сервіси і децентралізація блокчейну: виклики та перспективи

Централізовані хмарні сервіси і децентралізація блокчейну: виклики та перспективи

Є один DElephant у кімнаті, і DePIN може вивести його за двері

Наступне - гостьовий пост від Венкет Нага, генеральний директор компанії Serenity Shield.

Чи ви дали б незнайомцю ключі від свого будинку, дозволивши йому робити все, що хоче з речами всередині?

Якщо так, і цей незнайомець пішов і створив декілька фальшивих реплік ваших персоналізованих прикрас, щоб продати їх на аукціоні, позичив деякі з ваших одягу другові, і викупив ваш телевізор за позику у ломбарді - ви все ще б відчували себе комфортно, стверджуючи, що належать ці предмети?

Якщо бви б не так - ніхто, правда? Їх вкрали, порушили, відібрали у вас.

Чому всі ми нехтуюмо тим, що централізовані хмарні сервіси, такі як Google Cloud, Microsoft Azure та AWS, є головними фідуціарами даних децентралізованих блокчейн-проектів? По суті, ми добровільно віддаємо ключі від наших будинків, притворюючись, що цього не робимо.

За очікуваннями аналітиків Gartner до 2025 року 85% організацій стануть на шлях хмарної першості, настав час для блокчейну крокнути вперед. Це починається з визнання жорсткого факту, що само-депонування декентралізації не витримує, поки ця залежність від централізованих систем залишається в основі. До цього часу право власності на дані ще не появилося поза простою концепцією у білій книзі.

Заперечення цієї вбудованої розбіжності стають менш заглушеними з часом. З моменту початку Google Cloud зберігати дані на Bitcoin у 2018 році, ще понад 20 інших блокчейн мереж - включаючи такі як Ethereum, Litecoin, і останнім часом, Polygon та Avalanche - зробили дослідження даних можливим за допомогою сервісу. Із зростанням цього числа, зростає й обсяг занепокоєнь. Проте, дій не було можливо здійснити.

Це головним чином через обмеження самого блокчейну. Процесорність, ефективність витрат та проблеми з латентністю заважають блокчейну перетворюватися у відповідне практичне рішення для великого зберігання даних. Допоки, немає реального виклику проти реальності централізованих альтернатив, які повинні заповнювати пробіл, що залишається через мережі, які продовжують нести прапор децентралізації.

Це тому, що розробка децентралізованих рішень зберігання даних, які є ефективними, безпечними та масштабованими, може бути технічно складною. Це вимагає подолання перешкод, таких як забезпечення дублювання даних, стимулювання учасників надавати простір для зберігання та забезпечення цілісності даних по всій децентралізованій мережі. Сам процес побудови інфраструктури також вимагає значних вкладень часу та грошей для розробки та розгортання необхідного обладнання, програмного забезпечення та протоколів.

Необхідно подолати ці перешкоди. Важливо відрізати зв`язок між блокчейном та зберіганням в хмарі. Якщо це не буде вирішено, потойбічне лице Web2 залишиться присутнім у Web3: вимкнення даних, маніпулювання та корупція будуть продовжувати існувати; рівень ризику цензури буде продовжувати зростати; перерви в роботі будуть повторюватися без попередження; і обіцяна земля довіри та прозорості зникне в міражі. У основі, децентралізація буде невдалим, і узяте в основу блокчейн технологію буде зупинено на його шляху.

Якщо блокчейн має реалізувати свій повний потенціал у трансформації соціальних динамік безпеки, власності, стійкості до цензури, розповсюдження інформації і більше, рішення повинно бути розгорнуто якомога швидше. Повністю децентралізоване зберігання даних дозволить індивідам та організаціям відновити та побудувати більш відкриту, включну та надійну цифрову інфраструктуру.

Децентралізована фізична інфраструктура - це відповідь. Зокрема, глобальні мережі даних DePIN. Вони можуть запропонувати привабливий комплексний підхід до цієї проблеми, підсилюючи ключові принципи, такі як взаємодія, стійкість даних, стимулюючі механізми та громадське управління.

За допомогою попередніх фондів Web2, що вже пронизують увесь світ, мережа розподілених вузлів валідаторів може зашарити найважливіші точки для створення системи дублювання, яка гарантує цілісність та безпеку. Хоча це потребуватиме величезних зусиль, як технічних, так і фінансових, серйозна увага та співпраця між учасниками Web3 та урядовими установами може призвести до швидкої прогресу.

Створення міцного рішення революціонізуватиме зберігання даних назавжди, дозволяючи повністю децентралізований процес, у якому кінцеві користувачі здобудуть нову автономію щодо конфіденційності та монетизації. Акцентуючи цінності Web3 та ґрунтуючись на основах, заложених Web2, мережа DePIN може прокласти новий шлях, в якому може вийти відточений, стійкий та інклюзивний цифровий майбутній.

Реконструкція того, як ми зберігаємо, отримуємо доступ та керуємо даними, безумовно, матиме наслідки, які виходять за межі інформації та до механізмів розподілу влади, багатства та контролю.

Для отримання більш докладної інформації про проекти DePIN, будь ласка, перегляньте дані криптосектору DePIN CryptoSlate нижче.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть