Стейблкоїни в онлайн-комерції: від переваг до приватності

Стейблкоїни в онлайн-комерції: від переваг до приватності

Приватні стейблкоіни стануть основою онлайн-комерції

Одним з найпоширеніших непорозумінь щодо технології блокчейну є те, що вона тотожна з конфіденційністю. У реальності публічні блокчейни, такі як Bitcoin або Ethereum, є більше як відкрита книга, ніж сейф з інформацією користувача. Вони прозорі за замовчуванням, і кожна транзакція, яка відбувається на них, є видима для будь-якого, хто використовує блок-експлорер.

Це має численні переваги — включаючи втілення мрії про більш відповідальну фінансову систему — але воно має й свої недоліки. Щодо комерції та інших випадків використання, деякі варіації того, як ці блокчейни реалізовані, можуть бути цінувані кінцевими користувачами та підприємствами. Приватні стейблкоіни, зокрема, є ключовими для цього типу прийняття. Рівність з TradFi - це мінімум, що ми можемо зробити.

Оскільки криптоактиви стають більш широко прийнятими, прозорість, яка існує в публічних блокчейнах, стає більш проблематичною. Небезпеки doxxing, які зараз існують щодо особисто ідентифікованої інформації, почнуть розповсюджуватися і на особисту фінансову інформацію, залишаючи багатьох вразливими перед злочинцями.

Читайте більше з нашого розділу думок: Боти стейблкоїнів - це функція, а не помилка

З одного боку, ми вирішили основну проблему прийняття завдяки стейблкоінам, хоча без конфіденційності. Сьогодні ми використовуємо потужні стейблкоіни, які дозволяють нам працювати навколо волатильності криптовалют для багатьох видів онлайн-комерційних дій, включаючи популярні додатки DeFi.

З іншого боку, онлайн-комерція ніколи не приживеться повністю, якщо не буде того самого рівня конфіденційності, який існує в традиційних фінансах, оскільки більшість користувачів очікує того самого рівня приватності та зручності, яку вони отримують зі своїм банківським додатком на смартфоні — і це розумно.

Не складно зрозуміти, чому поточна відкрита природа публічних блокчейнів є причиною турботи для багатьох потенційних користувачів та підприємців-приймачів.

Приватні стейблкоїни є абсолютним каменем-вігвору будь-якої аналогії Web3 для випадків використання комерції. Ми не можемо досягти рівності з традиційними фінансами, не зробивши це правильно. Взяття онлайн-комерції на крок вище, ніж TradFi

Ми вже починаємо отримувати переваги усіх великих досліджень та досягнень в галузі zk-технологій, які відбулися під час спаду ринку. Це дозволяє нові функції, які захищають фінансову інформацію користувачів, дозволяючи їм доводити необхідну інформацію без розголошення балансів або транзакцій публічно.

Постійна інтеграція цієї технології із стейблкоїнами відкриє шлях для процвітання онлайн-комерції. Більше того, вона додасть безпеку та конфіденційність, яких не існувало в традиційних фінансах та середовищі Web2.

Першим прикладом того, де ці функції можуть мати вплив, є особиста безпека. Приватні стейблкоіни на основі zk-технологій (та поточні роботи з витратами для перевірок доказів) усувають потребу у вартісних кастодіанах через вбудовані функції безпеки та анонімізації.

Потім, ми можемо розглянути наслідки для підприємств-приймачів. Приватні стейблкоіни можуть забезпечувати конкурентну безпеку та захист від шпигунства, приховуючи сліди транзакцій для стейблкоінів та забезпечуючи захист чутливих бізнес-операцій.

Покращені функції конфіденційності з використанням zk-технологій також можуть маскувати фінансові деталі працівників для запобігання зворотньому аналізу даних про заробітну плату, коли зарплати розподіляються з використанням стейблкоінів. Цей вид некастодіального рішення безпеки може подальше знизити вразливості, децентралізуючи управління заробітною платою з працівниками, що контролюють свої власні транзакції.

На завершення, ми можемо розглянути необхідність приватних стейблкоінів з точки зору відповідності. Ми можемо програмувати в правову відповідність до стейблкоінів таким чином, що вони пристосовані до вимог законодавства, максимізуючи при цьому конфіденційність та безпеку одночасно.

У цих випадках відповідність може бути доведена відповідним органам через zk-докази, які не розголошують ніякої додаткової інформації публічно. Це створить більш здоровий баланс між прозорістю та конфіденційністю для користувачів стейблкоїнів в онлайн-комерції. Повільний, але стійкий шлях до приватної онлайн-комерції.

Потреба у приватних стейблкоінах для онлайн-комерції є частиною широкого, важливого та триваючого діалогу щодо потреби фінансової конфіденційності в Web3. Децентралізований та відкритий характер Web3 означає, що інновація відбувається швидко, але правильна реалізація проектів Web3 може бути дещо повільною.

Багато з функцій, які стають можливими завдяки інтеграції zk-технологій у стейблкоїни, перебувають у стані розробки. Надзвичайно важливо, щоб ми рухалися вперед з приватними стейблкоінами якнайшвидше. В іншому випадку, справжня онлайн-економіка буде постійним мрією.

Меттью Ніемерг є співзасновником Фонду Aleph Zero (Швейцарія) та Cardinal Cryptography (Польща). З докторським ступенем у математиці, глибокою експертизою Меттью було вирішальним у розробці ключових технологій Aleph Zero. З моменту входження в галузь блокчейну в 2014 році він надав ключові відомості щодо економічних стимулів, безпеки протоколу, технологічних досягнень та адаптації бізнес-моделей для успіху в новій децентралізованій парадигмі. Метью також надає свою консультацію більш ніж 40 різнорідним проектам у сфері екосистеми Aleph Zero, які охоплюють DeFi, AI, управління цифровою ідентичністю, геймінг та конфіденційність даних. Крім того, він був експертом на Форумі Обсерваторії блокчейну ЄС протягом трьох років, далі сприяючи дискусіям про інновації та регулювання в галузі блокчейну. Під його спільним керівництвом Aleph Zero стала визначеним блокчейном рівня 1 в Європі, відомим своїм фокусом на масштабованість, безпеку та швидкість. Проект здобув значні нагороди, зокрема Deloitte назвав Cardinal Cryptography, основну розробницьку підлогу Aleph Zero, топ-компанією, яку варто спостерігати в 2023 році.

Крістіан Вокер, Голова та Співзасновник Stablecoin Standard та Директор партнерства в Archblock (раніше Trust Token), виробника стейблкоїнів та постачальника технологій токенізації в Швейцарії, працює в галузі криптовалют з 2017 року, перш ніж перейти до стартапів стейблкоінів у 2020 році. Перед Archblock Крістіан був Керівником партнерства на poundtoken.io, стартапі з регульованим GBP стейблкоїном на острові Мен, де він розробив ідею об’єднання менших виробників стейблкоінів для створення діалогу, який був би представницьким для всієї ширини галузі. Перш ніж перейти до криптовалюти, Крістіан працював понад десять років у сфері туризму та гостинності, що завершилося заснуванням компанії з відповідального молодіжного туризму в 2012 році. Він має міжнародний MBA від Hult International Business School та ступінь бакалавра у сучасних мовах та бізнесу з Університету Салфорд.

Cardano нацелен на $5, сильный сигнал покупки - аналитика
Cardano нацелен на $5, сильный сигнал покупки - аналитика
Cardano готовится к параболическому росту до $5, сигналы покупки на графиках. Поддержка от технического анализа и развития сети. Цена сейчас $0.37, рост на 5%. Бычий импульс будет подтвержден при преодолении $1. 🚀📈 #Cardano #ADA
Просмотреть
Топ-5 альткоинов с ростом более 30%
Топ-5 альткоинов с ростом более 30%
🚀Эти 5 альткоинов выросли более чем на 30% за прошлую неделю! Bittensor (TAO) +95%, Immutable (IMX) +30%, Sui (SUI) отличная производительность, Sei (SEI) надежный Layer-1, Aptos (APT) восстановление после падения. 🔥
Просмотреть
Криптовалютные деривативы: путь к массовому рынку
Криптовалютные деривативы: путь к массовому рынку
Обзор: Деривативы на основе криптовалют набирают популярность, предлагая возможности для трейдеров. Однако, кривая обучения может быть сложной. Криптокомпании должны преодолеть пробелы в привлечении трейдеров и ликвидности. 💰📈 #криптовалюты #деривативы
Просмотреть
Polymarket и кредитное плечо: перспективы рынка прогнозов
Polymarket и кредитное плечо: перспективы рынка прогнозов
Polymarket способствует росту рынка прогнозов. Платформа D8X запускает рынки с кредитным плечом на Polymarket. D8X обеспечивает технологический фундамент для perp DEX. Кредитное плечо на Polymarket и комиссии динамически масштабируются. D8X ценит ставки на фильм Головоломка 2. Кредитное плечо достигло 2,6x с комиссией 7,94%. Рынок предлагает равные шансы. 🔥⬆️💰📈
Просмотреть