Токени SPRK визнано цінністю в рішенні суду США

Токени SPRK визнано цінністю в рішенні суду США

Суд США визнав, що криптовалютний впливовий особа проводив не зареєстроване пропозицію цінних паперів криптоактивів

Суд округи Західного Техасу виніс часткове судове рішення на користь Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) проти криптовалютного впливового особи Іана Баліни.

Суд визнав, що Баліна пропонував та продавав токени SPRK як цінні папери в рамках незареєстрованих угод, підтверджуючи, що американське законодавство про цінні папери застосовується до його діяльності. SPRK визнано цінністю.

Позов SEC, поданий 19 вересня 2022 року, стверджував, що Баліна придбав токени SPRK на суму $5 мільйонів від компанії Sparkster, Ltd. в травні 2018 року. Він також організував інвестиційний пул приблизно з 68 осіб, яким він пропонував та продавав токени SPRK без реєстрації пропозиції з Комісією з цінних паперів, як вимагає федеральне законодавство про цінні папери.

SEC також стверджувала, що Баліна рекламував токени SPRK на YouTube, Telegram та інших соціальних мережах з травня по липень 2018 року, не розголошуючи 30-відсоткового бонусу, наданого Sparkster як компенсацію за його рекламні зусилля.

SEC звинуватила Баліну в порушенні положень про реєстрацію пропозицій згідно з розділами 5(a) та 5(c) Закону про цінні папери 1933 року та в порушенні розділу 17(b) Закону про цінні папери за недоліком розкриття винагороди за його рекламні зусилля.

Регулятор просив часткове судове рішення про порушення умов незареєстрованої пропозиції та запитував позицію, що токени SPRK були запропоновані та продані як цінні папери.

Разом із своїми звинуваченнями, SEC також видав вирок про зупинення Sparkster Ltd. та її генерального директора Саджада Даю. Компанія внесла понад $35 мільйонів на компенсацію постраждалим інвесторам та сплатила різноманітні інші витрати та штрафи. Звинувачення у просуванні залишаються.

Додатково SEC стверджувала, що Баліна рекламував токени SPRK на YouTube, Telegram та соціальних мережах з травня по липень 2018 року. Він, ймовірно, не розголошував, що Sparkster Ltd. запропонувала йому 30% бонус за його покупки токенів в обмін на його просування.

Звинувачення у рекламі підпадають під розділ 17(b) Закону про цінні папери.

Баліна подав клопотання на часткове судове рішення щодо обох звинувачень SEC. Суд відхилив його клопотання та не прийняв рішення щодо звинувачень згідно з розділом 17(b) як питання закону, залишаючи звинувачення у просуванні в силі.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть