Блокування цифрового долара в США: стурбованість та регулювання FIT21

Блокування цифрового долара в США: стурбованість та регулювання FIT21

Палата представників США голосує за блокування планів Федеральної резервної системи щодо цифрового долара

У четвер Палата представників США схвалила законопроект, який забороняє Федеральній резервній системі випускати цифровий долар, або центральну банківську цифрову валюту (CBDC), без явної авторизації Конгресу.

Цей законопроект, відомий як Закон про боротьбу з державним контролем через CBDC (HR 5403), був прийнятий з голосуванням 216 за і 192 проти. Республіканці висловлювали стурбованість тим, що американський CBDC може бути використаний для управління фінансами громадян.

Сам Фед ще не висунув конкретний пропозиції щодо запуску цифрового долара. Проте голосування в Палаті відображає постійні турботи серед республіканців - включаючи колишнього президента Трампа - про потенційне перевищення влади урядом з такою системою.

Лідер республіканської більшості Том Еммер (республіканець-Міннесота), який вніс законопроект, вважав, що цифровий долар може бути `засобом спостереження` для уряду, надаючи йому можливість відстежувати транзакції і, можливо, обмежувати діяльність, яку вони вважають політично небажаною.

Його позиція відзвучала зіціаннями Трампа щодо CBDC, оскільки поточний президент обіцяв заблокувати його створення у разі повторного обрання. ВИРІШАЛЬНО: Палата представників щойно схвалила наш Закон про боротьбу з державним контролем через CBDC.

- Том Еммер (@GOPMajorityWhip) 23 травня 2024 р.

`Така валюта надасть федеральному уряду абсолютний контроль над вашими грошима. Вони могли б взяти ваші гроші, і ви б не навіть знали, що їх не стає`, - сказав Трамп.

На початку цього тижня Американська асоціація банків (ААВ) закликала лідерів Палати підтримати цей закон. Палата виходить на допомогу криптовалюті, відмовляючи Федералу контролю над цифровим доларом

Голосування в четвер відзначає значно відміну від попереднього голосування на пленарному засіданні. У середу за закон `Фінансова інновація та технології для 21 століття` (FIT21) проголосували 71 демократ і 208 республіканців.

Цей законопроект зосереджений на новій структурі ринку криптовалют та надає Комісії з торгівлі товарними ф`ючерсами США більше повноважень у цифрових активах на ринках спот. Він також визначає підхід Комісії з цінних паперів та бірж до цього сектору. Галузь радіє, але чи зможе FIT21 пройти перевірку Байдена?

Голосування у середу відзначає важливий момент для криптовалютної галузі. Це вперше, коли законопроект, спрямований виключно на регулювання ринку криптовалют, пройшов Палату. Але незважаючи на те, що галузь криптовалют відзначає голосування FIT21, існують виклики.

Алан Міттлеман, головний оператор Secure Digital Markets, заявив Cryptonews, що законопроект потребує супровідної версії для Сенату. Цій новій версії буде потрібна перегляд комітету та можливе опір від голосних критиків криптовалют, таких як сенатор Елізабет Уоррен. Коротше кажучи, шлях законопроекту до прийняття закону ще далекий.

За словами Міттлемана, Джо Байден здається турбується щодо недостатньої кількості захисту споживачів у FIT21. `Він ще не загрожував вето. Але це свідчить про те, що може знадобитися більше роботи над законопроектом для його прийняття`, - додав він.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть