Кубан: від критика Bitcoin до захисника криптовалют

Кубан: від критика Bitcoin до захисника криптовалют

Марк Кубан: від критика Bitcoin до захисника криптовалют

Кубана повернули до уваги після його заяви про те, що антикриптова позиція Гарі Генслера може коштувати Джо Байдену перемоги на президентських виборах у листопаді.

Мільярдер-інвестор та учасник Shark Tank, Марк Кубан, не завжди був шанувальником криптовалют.

Чотири роки тому він був особливо неприязний до Bitcoin — заявляючи, що він вибрав би банани, оскільки вони мають користь.

Пройдемо до 2022 року, і речі не могли бути більш відмінні. У інтерв`ю з комедійним актором Джоном Стюартом Кубан розповів, що 80% інвестицій, які він робить поза Shark Tank, пов`язані з цифровими активами.

Підприємець також говорив про свою оптимістичність стосовно децентралізованих автономних організацій та смарт-контрактів — і віру, що бізнеси, які працюють на колективному управлінні та самовиконуючих угодах, стануть домінувати у 21 сторіччі.

Але на його думку, є одна річ, що стоїть на шляху досягнення повного потенціалу цифрових активів, особливо в США: регуляторна параліз.

Кубан виступив як різкий критик Комісії з цінних паперів та бірж — стверджуючи, що орган під керівництвом Гарі Генслера дав спати, коли FTX зламався.

Минулого літа 65-річний підприємець звинуватив SEC у зарозумілості і сказав, що широкомасштабні фінансові збитки, спричинені Самом Бенкман-Фрідом, можна було б уникнути. Вказуючи на те, як Японія вивчила уроки після банкрутства Mt. Gox у 2014 році, він написав:

«Коли FTX злетів, НІХТО В FTX ЯПОНІЯ НЕ ВТРАТИВ ГРОШЕЙ. Якби США/SEC перейняли їхній приклад, встановивши чіткі правила, що вимагають відокремлення коштів клієнтів та бізнесу та чіткі вимоги щодо гаманців, ТУТ НІХТО Б НЕ ВТРАТИВ ГРОШЕЙ НА FTX.» Марк Кубан Відставка Voyager

Звісно, розуміння приходить з часом. Хоча впливне публічне обличчя Кубана не було пов`язане з драматичним занепадом FTX — на відміну від його колеги з Shark Tank Кевіна О`Лірі та безлічі інших знаменитостей — цей бізнесмен був відомий тим, що підтримував невірних курсових коней у минулому.

Ще на минулому тижні Dallas Morning News повідомили, що Кубан продовжує потрапляти під судові позови через його участь у проваленій криптоплатформі для позик Voyager Digital.

Кубан є власником Dallas Mavericks, і баскетбольна команда уклала високопрофільне п`ятирічне партнерство з Voyager у 2021 році. Тоді підприємець говорив про свою амбіцію представити ще більше шанувальників спорту криптовалютам — будуючи на спадщині прийняття Bitcoin та Dogecoin за квитки та товари. У цитатах на прес-конференції, які дійсно не відгукнулися, він сказав:

«Я думаю, що Voyager стане лідером серед шанувальників спорту та криптовалют в усій країні.» Марк Кубан

Лише через сім місяців Кубан був спростований — Voyager налякав ринок, призупинивши зняття та внесення коштів у липні 2022 року та визнав, що клієнти можуть ніколи не бути покритими. Місяць по тому на нього наклали позов за спонукання непроінформованих клієнтів розмістити всі свої заощадження в «пірамідальну схему» — і вказали на цитату, де Кубан сказав, що Voyager «найближчий до безрискового варіанту в криптосфері». Ой.

Останній звіт Dallas Morning News підкреслює, що, хоч інші спортивні зірки погодилися виплатити загальну суму у розмірі 2,4 мільйонів доларів в компенсацію, Кубан не готовий до мирової угоди — і він довго відкидає звинувачення у тому, що привів інвесторів в оману.

Незважаючи на те, що Кубан може підскакувати через невдачі у зупинці FTX, власний рекорд більйонера у підтримці криптофірм також не є ідеальним.

Якщо @joebiden втратить, є велика ймовірність, що ви зможете подякувати @GaryGensler і @NewYork_SEC Різнець між молоддю та незалежними виборцями використовує крипто. Генслер НЕ ЗАХИСТИВ ЖОДНОГО ІНВЕСТОРА ВІД ШАХРАЙСТВА

Все, що він зробив, це зробив ледве не можливим для… https://t.co/uBKupxLhS9 — Марк Кубан (@mcuban) 10 травня 2024 Розбір подій в даний час?

Кубан знову опинився на перших сторінках після того, як навіть стверджував, що Гарі Генслер може коштувати Джо Байдену перемоги на президентських виборах у листопаді. Він попередив:

«Це також попередження для Конгресу. Виборці, що підтримують криптовалюти, будуть почуті на цих виборах. Ви могли б вирішити цю проблему для Байдена, прийнявши законодавство, яке визначає реєстрацію, яка є конкретною для криптоіндустрії.» Марк Кубан

Тут досягається певний прогрес. Республіканка Сінтія Ламміс та демократка Кірстен Гіллібренд запропонували законодавство, конкретне для стейблкоїнів, минулого місяця.

Тим часом є широке захоплення новинами, що Закон про фінансові інновації і технології для 21 століття (FIT21) направлятиметься на важливе голосування впродовж кількох тижнів — що потенційно надасть більшу впевненість криптофірмам та більшу ясність щодо того, що входить у відання SEC та Комісії з торгівлі товарними ф`ючерсами відповідно.

Із 8,8 мільйонамі фоловерів на Х — і публічним профілем — Кубан безперечно є одним з найбільш помітних та висловлених прихильників криптовалют.

І хоча малоймовірно, що Байден програє наближеним виборам лише завдяки крипто, більйонер здається вирішеним використовувати свою платформу, щоб забезпечити, що майбутнє цифрових активів стане питанням національної важливості.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть