Стан криптовалютного ринку в очікуванні новин

Стан криптовалютного ринку в очікуванні новин

Великий тиждень на підході: Індекс споживчих цін у США, Ethereum ETF, регулювання криптовалют, SEC проти Ripple.

Цей тиждень є ключовим для криптовалютного ринку, оскільки кілька новин покаже напрямок гравців на ринку.

Від даних про інфляцію до законодавства, які вплинуть на криптовалютну індустрію, а також оновлення щодо Ethereum ETF та позову Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) проти Ripple. США Індекс споживчих цін на середу.

Цього тижня, ринок свідчитиме про оприлюднення даних щодо індексу споживчих цін у США, які можуть вирішально визначити напрямок криптовалютного ринку. Аналітики очікують, що базовий Індекс споживчих цін зросте на 0,3%, порівняно з 0,4% у березні.

`Інвесторам потрібно мати певний рівень певності, що інфляція не буде повертатися вгору, а можливо навпаки, щоб дати Федералівській резервній системі можливість провести принаймні один або можливо два зниження до кінця року`, - сказав Томас Хейс, президент Great Hill Capital LLC.

Позиція SEC щодо Ethereum ETF

Ростуть прогнози, які виключають майбутню затвердження SEC створення Ethereum ETF. Регулятор недавно відклав розгляд пропозиції Galaxy Invesco про Ethereum ETF на 60 днів до 5 липня. Тим часом ARK Invest і 21Shares вилучили стейкінг з подання до SEC через регулятивний тиск на стейкінг криптовалют.

Аналітики вже передбачають, що Ethereum впаде до $2,500 у разі відмови у створенні ETF. Однак у разі затвердження ETH може перевищити $4,000.

Дати огляду Ethereum ETF. Джерело: X/Bloomberg

В найближчі тижні SEC прийме рішення щодо кількох пропозицій Ethereum ETF. Серед них BlackRock, Grayscale, Ark Invest і 21Shares, Fidelity, VanEck, Hashdex, Franklin Templeton, Invesco Galaxy Digital та Bitwise.

Регулювання криптовалют у Конгресі США

Голова Фінансового комітету Палати представників Патрік МакГенрі заявив, що Конгрес США може проголосувати за `Акт фінансових інновацій і технологій XXI століття` (FIT21) до кінця травня. FIT21 надаватиме юрисдикцію над криптовалютами в інвестиційних контрактах.

Представники вважають, що цей законодавчий акт закріпить лідерство США у міжнародній фінансовій системі на десятиліття.

`З сьогоднішнім оголошенням про голосування, Конгрес зробить історичний крок у напрямку створення чіткої регуляторної платформи для ринків цифрових активів`, - сказав МакГенрі.

Очікується оновлення SEC проти Ripple

Нарешті, один з найбільш емблематичних судових справ на ринку криптовалют, SEC проти Ripple, очікується на головних новинах. Найновіший розвиток цієї справи полягає в тому, що обидві сторони, які взяли участь, подали комплексні листи-подання для позначення процедур.

Ці докази представляють один із останніх етапів перед тим, як судді вирішать цю справу. Мета полягає в тому, щоб визначити, чи має Ripple сплатити велику суму штрафу за продаж XRP.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть