Заборона кредитування угод з криптовалютами в Туреччині

Заборона кредитування угод з криптовалютами в Туреччині

Неочікуване розвиток у регулюванні криптовалют в Туреччині: очікується заборона кредитування угод

Законопроект, підготовлений щодо правових регуляцій та визначень криптовалют, готовий до представлення в Парламенті з останніми штрихами. Пропозиція, яка очікується на цього тижня, заборонить короткі продажі та угоди з кредитованим стосовно криптовалют.

Криптовалют буде визначено як `нематеріальні активи` вперше, тому угоди можна буде проводити в більш прозорий та надійний спосіб. Законопроект, який буде представлений в Парламенті, гармонізує широке визначення криптовалют з визначеннями міжнародних організацій.

Повноваження щодо визначення принципів емісії буде передано Комісії з ринків капіталу (CMB). Ліцензування та аудиторські процедури торговельних платформ будуть також контролюватися CMB. Мінімальні робочі вимоги, подібні до фінансових установ, будуть введені для постачальників послуг.

Усі перекази, здійснені на платформах, будуть записані, і буде забезпечена відповідність з правилами, визначеними Фінансовим службою боротьби з фінансовими злочинами (MASAK). Оскільки ціни криптовалют можуть зазнавати раптових і значних коливань, будуть заборонені кредитні угоди, короткі продажі та угоди з кредитованим, що збільшують ризик.

Зазначено, що подібні заборони та обмеження вже були введені у практиці за кордоном. Будуть розроблені вторинні правила щодо інвестиційного консультування та управління портфелем, а CMB буде уповноважена в цьому відношенні.

Через ризикований характер інвестицій до криптовалют, механізм страхування для торговельних угод не буде створено. Ці угоди будуть виключені із компенсації інвесторів. У проекті закону визначено злочин `незаконний постачальник криптовалютних послуг`, і передбачені покарання для тих, хто діє без дозволу від CMB.

* Це не інвестиційна порада.

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть