Складність майнінгу Bitcoin знизилася на 6%: аналіз

Складність майнінгу Bitcoin знизилася на 6%: аналіз

Складність майнінгу Bitcoin впала на 6% минулого тижня, повідомляється в звіті.

Брокер зауважив, що майнери Bitcoin з найнижчими витратами збільшили свою частку на ринку після халвінгу.

Компанія Bernstein зазначила, що зупинка у розвитку ціни Bitcoin корисна для майнерів з низькими витратами, оскільки обсяги майнингу залишаються обмеженими.

Складність майнінгу Bitcoin впала приблизно на 6% минулого тижня - найбільше зниження з часів криптозими 2022 року, і це позитивний розвиток подій для деяких майнерів, повідомив брокер Bernstein у дослідженні, опублікованому у понеділок.

Брокер зауважив, що при низьких цінах на Bitcoin та майже подвоєння витрат з часів халвінгу, устаткування з високими витратами вимкнулися, що призвело до зниження хешрейту.

`Зі зменшенням хешрейту частка ринку наших трьох охоплених майнерів збільшилася після халвінгу приблизно на 20 базисних пунктів (bps)`, - пишуть аналітики Гаутам Чугані та Магіка Сапра, додаючи, що `ми очікуємо, що топ-3 вказаних майнерів Bitcoin будуть продовжувати консолідацію частки ринку за рахунок органічного та M&A-зростання.`

Хешрейт - це загальна комбінована обчислювальна потужність, яка використовується для майнінгу та обробки транзакцій у блокчейні з доказом роботи.

Лідери майнерів Bitcoin, Riot Platforms (RIOT) та CleanSpark (CLSK), мають найнижчу вартість виробництва з міцними балансами та готівковими позиціями, повідомляється у звіті.

`Тимчасова зупинка у ціні Bitcoin фактично корисна для інкумента майнерів Bitcoin з пониженими витратами, оскільки хешрейти залишаються обмеженими, і сильні майнери можуть втілити у життя свої агресивні плани капіталовкладень та M&A для збільшення частки ринку`, - пишуть автори.

`І нарешті, коли настрій цін на Bitcoin підніметься, майнери зможуть зібрати високі доходи в доларах від вищого виробництва`, - додається в звіті.

Брокер не передбачає суттєвого зниження ціни на Bitcoin, очікуючи, що криптовалюта залишиться в діапазоні та вийде на підйом, коли біржові фонди (ETF) виходять на ринок та отримають асигнування від зареєстрованих інвестиційних радників (RIA), платформ для багатств та інших інституційних фондів.

Компанія Bernstein має рейтинг `Outperform` для CleanSpark та Riot Platforms та рейтинг `Market Perform` для Marathon Digital (MARA).

Детальніше: Майнери Bitcoin заробили незвичайні комісійні збори з транзакцій з часу халвінгу: Bernstein

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть