ЦБДК для міжнародних платежів на Близькому Сході

ЦБДК для міжнародних платежів на Близькому Сході

Центральні банки Близького Сходу розглядають ЦБДК для міжнародних платежів Цифрові валюти центральних банків (ЦБДК) можуть трансформувати міжнародні платежі на Близькому Сході і надати центральним банкам більш ефективний інструмент для стабілізації грошової політики, кажуть два провідних центральних банки регіону.

За словами Язіда Аль-Нафджана, заступника голови Монетарного агентства Саудівської Аравії (SAMA), цілком ЦБДК краще обслуговуватиме його країну. Цифрова пенетрація платежів у країні зросла до 70% у минулому році, тому роздрібне ЦБДК не потрібне, він заявив.

Аль-Нафджан виступив на відкритому форумі, зібраному Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ) в Ріяді, столиці країни. Він приєднався до панелі, до якої входили Джіхад Азур, Директор МВФ для Близького Сходу, і Халід Хумайдан, губернатор центрального банку Бахрейну.

«Наші експерименти щодо того, як ЦБДК може покращити ринок, тривають», – заявив він учасникам.

  • Він вірить, що це може перетворитися на зниження витрат, підвищення ефективності, зниження системного ризику та підвищення загальної прозорості міжнародного ринку.

SAMA є одним з офіційних спостерігачів mBridge, проекту ЦБДК для міжнародних платежів центральних банків сусідніх ОАЕ, Китаю, Таїланду та Гонконгу. Губернатор розкрив, що Саудівська Аравія намірена приєднатися до пілотного проекту та продовжувати працювати над іншими місцевими проектами ЦБДК.

Аль-Нафджан вважає, що кінцевий продукт залишається на років відстані, незважаючи на те, що деякі, наприклад Гонконг, стверджують, що mBridge запустить мінімально життєздатний продукт в цьому році. Він закликав бути обережними при впровадженні ЦБДК, зауважуючи, що немає переваги першим рухаючимся, особливо з оптовими цифровими валютами.

«Це повинно бути зроблено спрощеним способом, враховуючи будь-які потенційні ризики для широкої економіки», – він заявив.

Хумайдан з Бахрейну погоджувався з необхідністю ЦБДК для міжнародних платежів. Він зауважив, що країни Близького Сходу мають великі популяції експатів, що робить міжнародні перекази критичною частиною їхніх економік.

Він також згадав про ЦБДК, яка гарантуватиме процентну ставку, що всесвітово роздилила громадськість. Деякі, наприклад, Ізраїль, вважають, що це змусить комерційні банки надавати кращі послуги, оскільки вони будуть конкурувати безпосередньо з центральними банками. Однак у Європі комерційні банки наполягали, що вони підтримуватимуть лише ЦБДК, яка не порушує їхній цільовий ринок.

Регулятор з Бахрейну запропонував використання процентованої ЦБДК як грошовий інструмент, що забезпечить передачу коригувань процентних ставок центральних банків безпосередньо та негайно споживачам.

Для отримання додаткової інформації щодо цифрових валют центральних банків та деяких проєктних рішень, які потрібно враховувати при їх створенні та запуску, прочитайте CBDC playbook від nChain.

Дивитися: Блокчейн надає ідеальну основу для ЦБДК

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть