Біржі KOSDAQ ростуть після схвалення Bitcoin ETFs

Біржі KOSDAQ ростуть після схвалення Bitcoin ETFs

Південнокорейські акції, пов`язані з криптовалютами і торговельними площадками KOSDAQ, `злетіли` на новині про схвалення US Securities and Exchange Commission (SEC) 11 Bitcoin spot ETFs.

На корейській біржі поки не з`явилися жодні криптовалютні компанії, але декілька компаній мають інтереси в сфері крипто.

За даними видання Kangwon Domin Ilbo, вентурні фонди, які мають частки в крупних південнокорейських криптобіржах, стали найбільшими переможцями на ринку 11 січня.

Це включає Woori Technology Investment, чиї ціни піднялися майже на 30% до максимуму за останні 12 місяців 11 січня.

Hanwha Investment & Securities також зареєструвала зростання цін акцій на 30% під час поширення новин про американські ETF. Ціни акцій Hanwha Investment & Securities на KOSDAQ за останній рік. (Джерело: KOSDAQ/Naver)

Обидві компанії мають частки в Dunamu, операторі Upbit. Останній є найбільшою віртуальною криптовалютною біржею в Південній Кореї за обсягами доходів та торгівельного обсягу.

Інший інвестор криптобірж Т Scientific зареєстрував зростання цін акцій більше ніж на 20% в той же день.

Материнська компанія Wizit також побачила зростання на 29,89%. T Scientific має частку в Bithumb Korea, операторі Бітхамб, найближчому конкурентові Upbit. 🇰🇷 Південнокорейська біржа шукає `загублених` власників криптовалюти на суму $206 млн.

Південнокорейська криптобіржа Bithumb хоче знайти `сплячих` власників монет на суму 206 млн доларів, включаючи #Bitcoin, #Ethereum та #XRP. #CryptoNewshttps://t.co/lfLfubkD6t

Чи може Bitcoin ETF оживити південнокорейський фондовий ринок?

Bithumb раніше оголосила про намір запуститися на біржі в 2025 році, і сподівається, що підйом цін акцій допоможе їй здійснити цю мету.

Інші компанії, пов`язані з блокчейном і крипто, також зазнали перемог, зокрема Daesung Private Equity, яка зареєструвала зростання ціни акцій на 29,93%.

Daesung запустив $83-мільйонний фонд метавсвіту в кінці 2022 року спільно з іншими фірмами групи Daesung, а також Industrial Bank of Korea та Shinhan Capital. Ціни акцій Daesung Private Equity на KOSDAQ за останній рік. (Джерело: KOSDAQ/Google)

Іншим переможцем стала Atinum Investment зі зростанням цін акцій на 15,43%. У минулому році Atinum очолив раунд фінансування серії A на суму 6,5 млн доларів у платформу криптоаналізу CryptoQuant, власника Team Blackbird.

У блокчейн- та фінтех-секторах також було зафіксовано помірне зростання, зокрема Galaxia MoneyTree з надходженнями понад 7%.

Під час `бичого ринку` 2021-го року південнокорейські аналітики ринку стверджували, що Dunamu може піти по слідах Coinbase на Нью-йоркську фондову біржу.

Фахівці передбачали, що Dunamu може залучити $17,9 млрд. з американського IPO, але розмови на цю тему швидко згасли внаслідок початку `криптозими`.

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть