Секретна програма слідкування за банківськими транзакціями американців: звинувачення та відповідь Єлен

Секретна програма слідкування за банківськими транзакціями американців: звинувачення та відповідь Єлен

Скарбниця США звинувачується у шпигунстві за особистими банківськими транзакціями американців в рамках секретної програми слідкування, підтвердженої секретарем Єлен.

Секретар Скарбниці США Джанет Єлен відповідає на звинувачення у тому, що уряд США та понад десяток фінансових установ співпрацювали для шпигунства за особистими банківськими транзакціями американців.

Комітет з правових питань публікував меморандум, в якому звинувачує Фінансову мережу у боротьбі з фінансовими злочинами (FinCEN) в тому, що уболівати банки відстежувати транзакції своїх клієнтів та позначати список ключових слів `без правового процесу` як частину розслідування заворушень 6 січня 2021 року у Капітолійському пагорбі.

Тепер, у новому свідченні перед Комітетом з питань способів і засобів, секретарка Єлен відповіла на прямий запит, чи передав FinCEN пропозиції пошукових термінів, таких як `MAGA` та `Трамп`, фінансовим установам.

`Я тепер знаю, що відбувалися спілкування. У деяких випадках я вважаю, що фінансові установи запропонували цій групі пошукові терміни, які вони використовували та які були корисними для ідентифікації потенційних винуватців 6 січня...

Це спроба звузити обсяг пошуку для осіб, які, на підставі іншої інформації, доступної фінансовим установам, можуть бути винними у незаконній діяльності.`

Секретар Єлен стверджує, що пошук, який, за вказівками, пройшов через платежі та повідомлення користувачів банківської системи Zelle, відбувся після заворушень, але до присяги президента Байдена 20 січня 2021 року.

Республіканець з Огайо та голова Комітету з правових питань Джим Джордан говорить Daily Mail, що пошуки проводилися без будь-яких ордерів або обвинувачень стосовно конкретних осіб.

`Через нашу роботу в Комітеті з зброєння ми відкрили, що фінансові установи направляють інформацію американцям безпосередньо до ФБР, без ордерів.

ФБР та FinCEN використовують банки для проведення рибальських експедицій без будь-якого зв`язку з кримінальною діяльністю. Це повинно турбувати кожного, незалежно від партії, і секретар Єлен повинна відхилити цю практику.`

За даними Daily Mail, загалом 13 фінансових установ сприяли Скарбниці у пошуку, включаючи Bank of America, JPMorgan Chase, U.S. Bank, Wells Fargo, Citibank, Truist, Charles Schwab, HSBC, MUFG, PayPal, Santander, Standard Chartered і Western Union.

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть