Регулювання криптовалют в Туреччині: нове законодавство

Регулювання криптовалют в Туреччині: нове законодавство

Проект закону про регулювання криптовалют в Туреччині буде поданий до Парламенту на цьому тижні - ось деталі

З регулюванням криптовалют, яке вони подадуть до Парламенту на цьому тижні, АКП прагне включити платформи, де торгують криптовалютами, до сфери регулювання і контролю Комісії з цінних паперів (КСП). За роботою, яка виконується під головуванням голови групи АКП Абдуллаха Гюлера, завершено підготовки до законопроекту, що містить регулювання стосовно криптовалют. Пропозиція планується подати спікеру Турецького Гранд Національного Збору на цьому тижні.

Нова пропозиція ставить за мету зменшення ризиків для сторін, що здійснюють операції з криптовалютами в Туреччині, схоже на міжнародні практики. Регулювання, яке широко визначить криптовалюти, має на меті ліцензувати платформи, на яких вони торгуються, КСП і включити їх до сфери регулювання і контролю КСП.

У законопроекті буде включено зберігання готівки та криптовалют, утримуваних від імені клієнтів на платформах, відносини між платформами та клієнтами, а також застосування санкцій та покарань. Критерії, що стосуються принципів роботи платформ, будуть визначені у вторинному законодавстві.

У законопроекці будуть включені положення, що надають КСП право дозволяти людям, які розробляють технології блокчейн та схожі технології, продавати або поширювати криптовалюти, вартість яких не може бути відокремлена від цих технологій, та накладати вимогу на отримання дозволу. Регулювання спрямовано на залучення в цей процес Науково-дослідного ради Туреччини (ТЮБІТАК), тим самим сприяючи розвитку архітектури програмного забезпечення та пов`язаних технологічних інструментів для створення блокчейн.

З прийняттям регулювання криптовалют та початком ліцензування постачальників послуг криптовалют передбачується, що критики, які ставляться в рамках технічного стандарту № 15 Міжнародної групи з фінансових дій (FATF), будуть усунені, і Туреччину залишать категорію `частково відповідає`.

*Не є інвестиційними порадами

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть