Джек Дорсі критикує Bluesky за повторення помилок Twitter

Джек Дорсі критикує Bluesky за повторення помилок Twitter

Джек Дорсі критикує Bluesky за клонування всіх помилок, які ми зробили на Twitter

У нещодавньому інтерв`ю засновник Twitter Джек Дорсі пояснив своє рішення залишити Bluesky, сказавши, що проект нарешті повторює всі помилки, які були зроблені на Twitter.

Американський підприємець Джек Дорсі, ймовірно, втратив віру в Bluesky, децентралізовану соціальну мережу, яку він разом із іншими співфінансував на $14 мільйонів під час своєї роботи генеральним директором в Twitter.

У нещодавньому інтерв`ю з Pirate Wires Джек Дорсі пояснив, чому він покинув раду директорів Bluesky, сказавши, що він розчарувався у розвитку проекту. Він вважав, що вони відбиваються від спочатку задуманої ідеї контролю платформою користувачами та додавання інструментів модерації, аналогічних підходу Twitter.

Дорсі особливо відніс свій вихід до генерального директора Bluesky Джу Грейбер і її команди, які враховували побажання користувачів щодо інструментів модерації, що відхилилися від початкової ідеї платформи `контрольованої людьми`. В той момент Дорсі каже, що він усвідомив, що Bluesky `буквально повторює всі помилки, які ми зробили як компанія`.

`Це не протокол, що насправді децентралізований. Це ще один додаток. Це ще один додаток, що просто тримається за слідами Twitter, але для іншої частини населення. Все, що ми хотіли щодо децентралізації, все, що ми хотіли щодо протоколу з відкритим вихідним кодом, раптово перетворилося на компанію зі спонсорами та радою директорів. Цього я не хотів, цього я не мав наміру допомогти створити.` Джек Дорсі

Між тим, Дорсі продовжує висловлювати занепокоєння щодо централізованих протоколів обміну повідомленнями, позиціонуючи себе як посередника у неофіційному обговоренні між Telegram та Signal, поділяючи звіти, що підкреслюють проблеми безпеки, пов`язані з цими платформами.

Останнім часом Дорсі поділився публікацією президента Signal Мередіт Уіттакер на X, який сказав, що `Telegram відомий своєю небезпекою та регулярно співпрацює з урядами за кулісами, тим часом як робить великі заяви про свободу слова та конфіденційність`.

Коментарі Уіттакер прийшли після того, як співзасновник Telegram Павло Дуров написав у своєму каналі Telegram, що `група важливих людей, які з якими я говорив, зазначили, що їхні `приватні` повідомлення в Signal використовувались проти них в американських судах або ЗМІ.` Заява Дурова була відповіддю на опублікований Дорсі пост на X, який викликав занепокоєння щодо безпеки Signal, зокрема ставлячи під сумнів методи шифрування месенджера.

Джек Дорсі відмовився від Bluesky, покинувши раду директорів

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть