Рекорд управління мозком: Neuralink встановив новий рівень

Рекорд управління мозком: Neuralink встановив новий рівень

Пацієнт Neuralink: імплантати вилетіли, але він все одно встановив рекорд управління мозком

З компанії з інтерфейсами мозку Neuralink прийшли як хороші, так і погані новини, коли нейротехнологічна фірма - співзаснована Ілоном Маском - відзначила 100 днів з початку тестів на людях своєї технології. Зокрема, тести з одним людським суб`єктом: Ноландом Арбо, чоловіком-квадріплегіком з Аризони.

Арбо піддався хірургічній імплантації пристрою першого покоління N1 Link компанії в січні і вже наступного дня зміг повернутися додому. Після цього настали випробування, але компанія повідомила сьогодні в оновленні про те, що деякі ультратонкі електроди, вставлені в його мозок, `відступили`, зменшуючи кількість інформації - вимірювану в бітах за секунду (BPS) - яка передавалася.

`Відповідно до цієї зміни, ми модифікували алгоритм запису, щоб бути більш чутливими до сигналів нейрональної популяції, вдосконалили техніки перекладу цих сигналів в рухи курсора і покращили інтерфейс користувача`, - написав Neuralink. `Ці вдосконалення призвели до швидкого і сталого покращення в BPS, яке зараз перевищує початкові результати Ноланда`.

Інтракортікальний імплантат складається з 1024 електродів на 64 гнучких волокнах, або `нитках`, кожне тонше, ніж волосина людини.

Незважаючи на неудачу, Neuralink сказав, що Арбаху вдалося встановити новий світовий рекорд управління мозком.

Арбо досяг контролю курсору мозку людини (BCI) на рівні 4,6 BPS, сказала компанія, що перевершило кращі результати, які раніше задокументовані дослідниками. Він вдалося досягти 8,0 BPS, і в даний час намагається перемогти результати інженера Neuralink, використовуючи мишу на рівні 10 BPS, повідомила компанія.

Neuralink почала працювати з Арбахом, отримавши дозвіл на тестування на людях від Управління з продуктів і лікарських засобів США у вересні. У своєму оновленні на середу компанія описала різні способи, які імплантат дозволив пацієнту інтерактивно взаємодіяти з комп`ютерами.

`Протягом тижнів після операції Ноланд використовував Link для управління своїм ноутбуком з різних позицій, включаючи лежачи в ліжку`, - зазначила Neuralink. `Він грає у онлайн-комп`ютерні ігри з друзями (Chess, Civilization VI), переглядає Інтернет, транслює відео в прямому ефірі і використовує інші застосунки на своєму MacBook, все це керуючи курсором своїм розумом`.

Арбах також використовував зв`язок для гри в Mario Kart на Nintendo Switch, що він не міг робити після своєї травми спинного мозку.

Останнім часом він використовував пристрій в течіння 69 годин за тиждень: 35 годин структурованих сесій та додаткові 34 години особистого використання.

Арбах сказав, що вважає N1 Link надійнішим, ніж спосіб, яким він раніше контролював курсор на екрані комп`ютера, що Neuralink описав як `палицю для рота, яку потрібно ставити медсестрі`.

`Я думав, що спосіб роботи з рота був набагато краще, ніж BCI місяць тому`, - сказав Арбах у відгуку. `Коли ми порівняли їх, я побачив, що BCI був таким же хорошим, як не кращим, і це все ще покращується - ігри, які я зараз можу грати, кращі за попередні`.

`Я обираю своїх друзів у іграх, в які, як квадріплегік, мені слід було б проигравати їм`, - додав він.

Минулого тижня Арбах провів трансляцію у Twitter, де він продемонстрував технологію Neuralink у дії.

Я думаю про це? https://t.co/hq4n2Ep0BL

`Я думаю, що це повинно дати багатьом людям багато надії на те, що ця штука може зробити для них, прежде всего, їх геймінговий досвід, але потім це перекладеться в набагато більше - і я думаю, що це круто`, - сказав Арбах.

Відредаговано Раяном Озава.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть