ЦБЦД: важливість швидкого прийняття програмами Нагель і Йордан

ЦБЦД: важливість швидкого прийняття програмами Нагель і Йордан

Президент Німецького центрального банку закликає до швидкого прийняття ЦБЦД для збереження конкурентоздатності.

Йоахім Нагель, Президент Дойче Бундесбанку та член ЄЦБ, підкреслив необхідність для центральних банків переосмислити свої бізнес-моделі та швидко прийняти цифрові валюти центральних банків (ЦБЦД).

Виступаючи на високому рівні під час панельної дискусії під час Саміту Інновацій Банку міжнародних врегулювань (БІС) 6 травня, Нагель висловив обурення щодо невизначеного майбутнього перед центральними банками. Він відзначив значний зміну у поглядах, кажучи:

«Якби ви запитали мене 20 років тому, чи можливо знищення бізнес-моделі центрального банку, я б сказав, що немає. Тепер я вже не так впевнений».

Нагель підкреслив необхідність для центральних банків пристосовуватися до змінюючогося ландшафту, ідентифікуючи технологію розподіленого реєстру (DLT) як ключовий інструмент у цій трансформації. Він додав:

«Нам потрібно працювати над нашою бізнес-моделлю. І DLT - це просто засіб, інструмент, який може допомогти нам дійти до цієї точки».

Нагель також підкреслив важливість швидких дій через зниження привабливості фізичної валюти. Він сказав:

«Ми повинні поспішити в усьому цьому. Якщо частина вашого основного продукту втрачає привабливість, тоді вам потрібно подумати про інший новий основний продукт».

Процес розвитку цифрової версії євро в даний час проводиться Європейським центральним банком, з планами завершити проект до жовтня 2025 року. Ця ініціатива є значним кроком у відношенні до використання потенціалу цифрових валют у сучасному фінансовому ландшафті.

Тим часом, Швейцарський національний банк (ШНБ) нещодавно розкрив свій пілотний проект, Проект Гельветія III, який спрямований на вивчення використання оптових ЦБЦД. Томас J. Йордан, Голова управляючої ради Швейцарського національного банку, підкреслив важливість грошей центральних банків для забезпечення фінансової стабільності та посилення їх ролі як основи грошової системи.

Проте, Йордан попередив від випуску роздрібних ЦБЦД, оскільки це може нарушити фінансову систему. Він додав, що потенційні ризики роздрібних ЦБЦД переважають їх переваги. Замість цього він підтримував використання оптових ЦБЦД для полегшення безпечного та ефективного здійснення розрахунків токенізованих активів.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть