Перемішувальники Bitcoin виходять з США через регуляторний тиск

Перемішувальники Bitcoin виходять з США через регуляторний тиск

Перемішувальники Bitcoin виходять з США через регуляторний тиск

Після затримання розробників гаманця Samourai, кілька інших операцій з перемішування Bitcoin бачать написане на стіні та покидають Сполучені Штати в пошуках більш крипто-дружніх регіонів.

У квітні Управління Прокурора Південногодинницького округу Нью-Йорка звинуватило засновників гаманця Samourai Кеона Родригеза та Уільяма Лонергана Хілла у функціонуванні `криптовалютного перемішувача`, що, за словами агентства, провадив більше $2 мільярдів незаконних транзакцій і сприяв проведенню понад $100 мільйонів в транзакціях з відмивання грошей на незаконних підпільних інтернет-ринках.

Після того, як Samourai Wallet закрили, розробники Wasabi Wallet ZKSnacks оголосили про превентивне закриття своєї послуги перемішування, заборонивши усім клієнтам з США використовувати їхні послуги.

`Веб-сайт та API Wasabi недоступні з США з негайним ефектом,` - заявив представник Wasabi Wallet журналу Decrypt. `ZkSNACKs припиняє свою службу змішування монет для всіх користувачів з кінця травня`.

Трезор гаманець також слідував цьому шляху 2 травня, оголошуючи, що їхній сервіс перемішування також припиняє своє існування.

`Ми глибоко цінуємо конфіденційність наших користувачів, та з великим жаль тобою мусимо оголосити про припинення функції Coinjoin для Trezor Suite до [1 червня], як наш партнер більше не буде цю послугу надавати,` - написав Trezor в Twitter.

Американські громадяни все більше відчувають відторгнення, оскільки Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США веде інші регуляторні та правоохоронні органи по шляху боротьби з криптовалютою.

SEC встановило тривалу історію того, що багато критиків — включаючи регуляторів всередині агентства — називають `регулюванням через примус`. Вони звинувачують розробників криптовалютних перемішувачів в діяльності як нелегальні переказувачі коштів, тоді як Міністерство Справедливості США звинувачувало кількох розробників криптовалют у відмиванні грошей.

Перемішувач монет або `coinjoin` — це сервіс, що дозволяє користувачам заглушити походження та призначення транзакцій. Користувачі відправляють криптовалюту на сервіс, який перемішує її з іншими перед тим, як відправити до отримувача, приховуючи зв`язок між відправником та отримувачем.

У лютому 2023 року виявилося, що Sinbad Bitcoin mixer був перейменований з Blender Bitcoin mixer, який раніше був закритий регуляторами уряду. До листопада Sinbad також був офлайн, оскільки веб-сайт був узурпований правоохоронцями.

Можливо, найвідоміший перемішувач, Tornado Cash, був закритий у серпні 2022 року після того, як Міністерство Фінансів США додало його адресу Ethereum змішування до списку осіб з особливим статусом, ефективно заборонюючи американським громадянам використовувати цей інструмент або проводити транзакції з його адресами.

Представник Trezor та Samourai Wallet негайно не відповіли на запит на коментар від Decrypt.

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть