1) Помер майстер-розкрадач піраміди Понзі Південної Африки
2) Аргентина проголосувала Закон про регулювання податків на криптовалюту
3) Буенос-Айрес націлюється на Worldcoin законом про біометричні дані

1) Помер майстер-розкрадач піраміди Понзі Південної Африки 2) Аргентина проголосувала Закон про регулювання податків на криптовалюту 3) Буенос-Айрес націлюється на Worldcoin законом про біометричні дані

Латам Insights: Босс піраміди Понзі Південної Африки помер у Бразилії, Аргентинська палата пройшла Закон про регулювання податків на криптовалюту

Ласкаво просимо до Latam Insights, збірника найбільш актуальних криптовалютних та економічних новин Латинської Америки протягом останнього тижня. У цьому випуску: майстер-розкрадач біткоїн-піраміди Понзі з Південної Африки помер від серцевого нападу в Бразилії, Аргентинська палата просуває Закон про регулювання податків на криптовалюту, а також Буенос-Айрес націлюється на Worldcoin з новим законом.

Майстер-розкрадач піраміди Понзі Південної Африки помер від серцевого нападу в Бразилії

Йохан Стейнберг, майстер-розкрадач біткоїн-піраміди Понзі з Південної Африки, як повідомляється, помер в Бразилії після того, як піддався умовам згортання крові, відомих як легеневий тромбоемболізм. На момент повідомлення про його смерть Стейнберг, генеральний директор інвестиційної платформи біткоїн Mirror Trading International (MTI), перебував під домашнім арештом на фермі в штаті Гояс в Бразилії.

На момент його смерті Стейнберг, якому було пом`ягчено трирічне ув`язнення, був переведений на ферму в очікуванні слухання по екстрадиції. Як повідомлялося раніше новинами Bitcoin.com, на слуханні по екстрадиції очікувалося встановлення наступного напрямку Стейнберга.

Аргентинська палата пройшла Закон про регулювання податків на криптовалюту

Аргентина може представити нову можливість для громадян регуляризувати раніше невідкриті криптовалютні та інші активи за кордоном. Аргентинська Палата депутатів нещодавно проголосувала за так званий «Закон про колективний мішок», який прагне просунути ряд реформ, важливих для адміністрації президента Хав`єра Мілей.

Закон вводить можливість регуляризувати раніше невідкриті криптовалютні активи до $100 000 без сплати збору, який накладає уряд. Однак якщо вартість криптовалютних активів перевищує цю суму, уряд буде застосовувати пільгові тарифи залежно від дати заяви зацікавлених платників податків.

Буенос-Айрес націлюється на Worldcoin законом про біометричні дані

Столиця та найбільше місто Аргентини, Буенос-Айрес, прагне забезпечити регулятивну рамку для компаній з біометричним скануванням очей, таких як Worldcoin, щоб вони могли працювати на її території. Законопроект, який пропонує уточнити мету зібраних біометричних даних та захистити права користувачів цих додатків, було внесено депутатом Карлосом Пухіллі в провінційну легіслатуру.

Провінція викликала проект децентралізованого ID-проекту з ірисним скануванням Worldcoin через звинувачення у порушеннях законодавства. Це включає примус користувачів схвалювати зловживання контрактами та невизначеність протоколів обробки даних, прийнятих компанією. Звертаючись до першої теми, законопроект Пухіллі передбачає, що контракти про приєднання до послуг повинні бути «написані чітко та зрозуміло, без будь-яких випадків зловживання, які суперечать законодавству».

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть