Прокурор Південної Кореї закликає до швидкого правосуддя для криптозлочинців

Прокурор Південної Кореї закликає до швидкого правосуддя для криптозлочинців

Необхідна швидкість у вирішенні справ з криптозлочинцями, каже головний прокурор Південної Кореї

Високопоставлений прокурор Південної Кореї каже, що суди повинні забезпечувати швидке правосуддя для криптозлочинців - з огляду на те, що справи наразі `занадто довго` обробляються.

Коментарі надійшли від Лі Чжон-ріоля, керівника спеціального об`єднаного підрозділу вивчення криптовалют при Прокуратурі Південного Сеула в інтерв`ю з газетою `Hanguk Kyungjae`.

Підрозділ єдиний в країні спеціалізується на вчиненні злочинів, пов`язаних із криптовалютами.

Лі заявив, що `впровадження регулювань` та `покарання` злочинів, пов`язаних із криптовалютами, `проходить повільно`. Він сказав:

`Нам потрібно відновити довіру на ринку віртуальних активів, який перетворився на беззаконну зону. Для досягнення цього ми повинні прискорити не тільки темп розслідувань, але й судочинство та винесення вироків`.

Прокурор переконаний, що швидке правосуддя допоможе боротися з криптозлочинами

Лі стверджує, що хоча криптозлочини представляють для судів нові аспекти, на їхньому корінні вони суттєво не відрізняються від традиційного фінансового шахрайства.

Він сказав, що ні агентства розслідування, ні суди `не повинні мати складнощів у вирішенні злочинів у віртуальних активах, за допомогою нових ІТ`.

Лі виправдовує це, стверджуючи, що `суть вкрадення майна через брехню не змінюється - незалежно від технології, що використовується`. Він сказав:

`Негайно потрібна інтегрована відповідь по всій урядові. Цей підхід допоможе вирішити проблему швидкозмінних фінансових та високотехнологічних злочинів`.

Прокурор додав:

`Ми зможемо допомогти жертвам відновити свої кошти лише в разі швидких розслідувань`.

Основний вхід до Прокуратури Південного Сеула.

Уніт, що бореться з `вперше у своєму роді` злочинами

Лі є першим керівником уніту. Він був призначений під час запуску команди у липні 2023 року.

Уніт є першим і єдиним в Південній Кореї спеціалізованим органом розслідування криптоактивів.

Він складається з приблизно 30 фахівців із семи урядових агенцій, включаючи Національну податкову службу, Прокуратуру, Фінансовий наглядовий орган, Фінансову службу, управліну Фінансової розвідки, і Корейську митницю.

До складу уніту також входять представники Корейського фондового страхування, агенції забезпечення заощаджень у банках країни, а також Корейської біржі.

З моменту свого запуску, агенція здається заливованою справами. До них входять високопрофільна справа альткоїна, пов`язана з мистецтвом, в якій були виявлені корупція поліції та прокуратури.

Лі також зазначив, що його уніт працює над справами, такими як `незаконні мережі міжособистої (ОТС) торгівлі` на суму `близько 478 мільйонів доларів`.

Нова одиниця прокуратури стикається з викликами

Уніт також розслідував звинувачення, пов`язані з Haru Invest та криптоплатформою Delio, після того як остання призупинила виведення коштів у жовтні 2023 року.

Лі також згадав про складну природу роботи свого уніту, коли розслідувачі часто входять у terra incognita зі своїми дослідженнями. Він сказав:

`Справи, які розслідує спільний уніт, в основному є вперше у своєму роді справами без існуючого правового прецеденту`.

Лі також прокоментував останню хвилю звітів, які стосувались якіських південнокорейських `шахрайських монет`, кажучи:

`Шахрайські монети нічим не відрізняються від загальних афер. В основі їхніх операторів лежить бажання заробити гроші, обманюючи людей`.

У минулому місяці поліція заарештувала чоловіка, який, як стверджується, викрав практично 362 000 доларів у готівковому еквіваленті в результаті збройного пограбування у покупця ОТС криптовалюти.

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть