Блок-свідок звинувачує фірму у порушеннях відповідності

Блок-свідок звинувачує фірму у порушеннях відповідності

Блок-свідок заявляє, що фірма ігнорувала вимоги відповідності, дозволяла терористичним групам
Фінтех-фірму Джека Дорсі Block розслідують федеральні прокурори після того, як колишній співробітник заявив, що `все в її розділі відповідності було недоліком` та що `її очолюють люди, які не повинні бути відповідальні за регульовану програму відповідності`.


За даними NBC, свідок також заявив, що Block та її бізнес-підрозділи Cash App та Square здійснювали криптовалютні трансакції для терористів, допомагали здійснити платежі для країн, які були об`єктом санкцій, і порушували вимоги відповідності.


Свідок - колишній співробітник Block - як повідомляється, надав прокурорам Південного округу Нью-Йорка 100 сторінок документів, що показують заявлені порушення.

  • Документи вказують на те, як Block обробляв численні криптовалютні трансакції для терористичних груп. Між тим, Square та Cash App, як повідомляється, не збирали відповідну інформацію від клієнтів, яка допомогла б оцінити ризики.
  • Square також, за даними, допомагала здійснити тисячі трансакцій з країнами, що перебували під економічними санкціями.


Незважаючи на те, що їм повідомили про заявлені порушення, свідок стверджує, що Block не вніс жодних змін в процедури компанії. Вони заявляють, що фірма не повідомляла уряд згідно з законом про мікс трансакцій, обговорених з прокурорами, включаючи біткоїн, кредитні картки та доларові перекази.

Вони повідомили NBC News: `З самого початку все в розділі відповідності було недоліком. Тим керують люди, які не повинні бути відповідальні за регульовану програму відповідності.`


Ці заявлення про недостатню програму відповідності повторюють вимоги з дослідного звіту, опублікованого минулого року короткими продавцями Hindenburg Research. У звіті заявлено, що `Cash App пригнічувала внутрішні утримання та ігнорувала прохання користувачів про допомогу, оскільки злочинна діяльність та шахрайство переважали на її платформі.` Керівництво Block, як повідомляється, знало про вади відповідності.


Адвокат колишнього співробітника Едвард Сідл, який раніше представляв Комісію з цінних паперів та бірж, сказав: `З документів мені відомо, що вади відповідності були відомі керівництву Block і раді в останні роки.`

Представник Block заявив NBC News, що добровільно повідомив про `тисячі` прапорціваних трансакцій в Офіс зовнішньоекономічних справ. Проте колишній співробітник стверджує, що це не так.


Представник додав: `У Block є відповідальна та обширна програма відповідності, і ми регулярно адаптуємо наші практики, щоб відповідати новим загрозам та змінному регулюванню санкційного середовища.
Постійне поліпшення безпеки та захисту нашої екосистеми є одним з наших пріоритетів. Ми продовжуємо працювати над покращенням цієї роботи, а також продовжуємо значно інвестувати у нашу програму відповідності.`

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть