Капітуляція майнерів Bitcoin: дохід впав до 6-місячного мінімуму

Капітуляція майнерів Bitcoin: дохід впав до 6-місячного мінімуму

Чи наближається капітуляція? Дохід майнерів Bitcoin впав до 6-місячного мінімуму

Ціна Bitcoin (BTC) порозпливалася після поділу нагороди за блок, з поспільними втратами і першим `червоним місяцем` в квітні, після 7-місячного зеленого ряду. У цьому контексті дохід в USD від майнінгу Bitcoin впав до 6-місячного мінімуму, трохи понад $30 мільйонів.

Finbold зібрав дані з Blockchain.com на 1 травня, показуючи $30,17 мільйонів доходу майнерів, зібраних 30 квітня. Крім того, 1-річна діаграма ілюструє це як найнижчий дохід для майнерів Bitcoin за останні шість місяців.

Незважаючи на це, найбільший спад відбувся після четвертого поділу Bitcoin, коли нагорода за блок змінилася з 6,25 BTC до 3,125 BTC за видобутий блок, радикально впливаючи на прибутковість діяльності.

Проте ситуація погіршилася, оскільки ціна Bitcoin в USD перейшла з приблизно $70,000 до $57,000 за місяць.

Майнери Bitcoin під водою, видобувають з втратами зі зниженням доходу

Як повідомив Finbold 23 квітня, майнери Bitcoin знаходяться `під водою` зі збільшеними витратами на виробництво, видобуваючи BTC зі збитками. Тоді дані з різних джерел оцінювали збитки від $36,000 до $52,000 за один видобутий Bitcoin, при цьому BTC торгувався на рівні $66,000.

Знову ця ситуація погіршилася під час останнього обвалу криптовалютного ринку, який ліквідував трейдерів, що займали довгі позиції, на суму в $400 мільйонів. Згідно з попередніми джерелами, майнери Bitcoin можуть втрачати від $43,000 до $72,000 за BTC в цьому спаді доходу.

Зокрема, інвестиційна компанія Capriole Investments має найбільш песимістичну оцінку виробничих витрат у розмірі $128,989 за кожний видобутий Bitcoin. Компанія оцінює, що на кожну вироблену монету витрачено $77,400 на електроенергію, враховуючи середні хешрейти.

Тим часом дані від MacroMicro показують менше поганий відношення витрат / ціни в розмірі 1,66, згідно з оцінками з Кембриджського університету. Згідно з цими даними, середні витрати на видобуток Bitcoin були понад $100,500 на 30 квітня, близькі до історичних максимумів витрат на виробництво, з майнерами теоретично гублячи близько $43,000 за кожне видане BTC.

Отже, поточні дані свідчать про потенційні турботи в галузі, які можуть призвести до капітуляції деяких компаній з видобутку Bitcoin. Для того, щоб запобігти цьому, ціна Bitcoin повинна піднятися вище оцінених виробничих витрат, що зараз на історичних максимумах.

Якщо виробничі витрати залишаться вищими, ніж нагороди за видобуток, вимірювані в доларах США, мережа Bitcoin може централізуватися в декількох великих майнерах. Експерти попереджали про це вже декілька років, згадуючи динаміку `Економіка масштабу`, яка загрожує безпеці системи.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть