Недостатність циклів у скрипті Bitcoin: чому важливо OP_CAT?

Недостатність циклів у скрипті Bitcoin: чому важливо OP_CAT?

OP_CAT: Супер-рішення для ковенантів?

Чи відбувається OP_CAT? Пропозиція про ковенанти була тільки призначена BIP номер #347. Але перш ніж ми заглибимося глибше, давайте дослідимо, що таке ковенанти і чому біткоїнці можуть бажати їх.

Чи біткоїн є ідеальним станом цифрових електронних грошей, або ми хочемо більше від наших монет на ланцюгу? Скретчинг за поверхнею: Обмеження скриптів біткоїна

Щоб зрозуміти пропозиції щодо ковенантів, таких як OP_CAT, важливо усвідомити фундаментальні обмеження скрипта біткоїна, як він є сьогодні. У глибині, Біткоїн дозволяє створювати прості смарт-контракти через коди, що визначають правила для блокування та розблокування коштів. Проте, скрипт біткоїна, як мова програмування, досить обмежений в простій логіці, яка вступає в гру тільки при переміщенні монет у новій транзакції.

У біткоіні сьогодні немає способу заздалегідь налаштувати або визначити шляхи вашіх монет для транзакцій, або як швидко монети можуть рухатися в час, коли вони блокуються (окрім важких робочих процесів за допомогою PSBT, частково підписаних транзакцій біткоїна, які не можуть належним чином включати комісійні транзакції, підтверджувати видалення, якщо вони не використані, або запобігати подальшому відрядженню).

  • Один з обмежень скрипта біткоїна полягає в його моделі роботи, де опкоди виконуються послідовно, без циклів.

  • З цього прикладу P2PKH транзакції видно, як скрипт виконується послідовно: дублювання публічного ключа, хешування його в адресу, перевірка хешу проти замка скрипта і, нарешті, перевірка підпису проти публічного ключа.

Відсутність циклізації означає, що скрипти не є Тьюрінгово-повними та гарантовано завершуються, запобігаючи проблемам, таким як нескінчений цикл, який може потенційно призвести до зупинки або значного уповільнення мережі. В той час як цей вибір конструкції дозволяє статично обмежувати використання ресурсів, він також обмежує можливості мови скрипта у керуванні складними робочими процесами.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть