Технологічна політика Європарламенту: вплив блокчейну та штучного інтелекту

Технологічна політика Європарламенту: вплив блокчейну та штучного інтелекту

Перед виборами до Європарламенту криптоіндустрія підтримує переваги блокчейну, коли фокус політики переходить на штучний інтелект

Вибори до Європарламенту в червні можуть принести новий склад законодавців, які займатимуться криптопитаннями.

Марки відомі МАКівці можуть повернутися, але учасники індустрії все-таки сподіваються на більш прогресивний асортимент.

Більше 370 мільйонів виборців Європейського союзу планують обрати 720 парламентарів цього червня – і хоча фокус технологічної політики зсунувся на штучний інтелект, органи криптоіндустрії прагнуть довести, що технологія є важливою для зусиль блоку цифрування блоку.

ЄС вже встановив перші в світі повні крипторегуляції поряд із суворими заходами проти відмивання грошей у цьому секторі. Проте з переглядами легендарного закону про ринки криптоактивів (MiCA) ймовірно в роботі та порядку проектів закону й його двох головних архітекторів будуще політичне перебуває під питанням, криптоіндустрія Європи готується до змін.

Зміни можуть означати багато речей, включаючи можливе втрату групи законодавців, які дійсно розуміють криптоабо послаблення створення нових політичних рішень. Ще важче попередити формування нової ролі сектора в дискусії, центрованій на штучному інтелекті – щось, що ЄС вже почав регулювати.

На початку цього року чотири ведучі групи промисловості ЄС об`єднали зусилля, щоб висловити маніфест, обіцяючи популяризувати використання технології блокчейн в блоку, щоб уникнути вибування `у глобальній гонці` на цифрову економіку.

Групи кажуть, що час для маніфесту `критичний, беручи до уваги наближені вибори та політичні зміни, які пройде Європа` у цьому році і доводять необхідність продовження роботи з блокчейном.

“Хоча ми визнаємо внутрішню цінність технологій, таких як штучний інтелект, віртуальна реальність та робототехніка, ми вважаємо, що блокчейн послужить як шар довіри для зближення всіх цих технологій, дозволяючи їм будувати на один одному та формувати основу майбутньої цифрової економіки,” сказано у маніфесті.

Молоде кров

Сподівання асоціацій полягають в тому, що новий, і, сподіваємося, молодший парламент буде легше підходити до старого – принаймні щодо цифрування.

Зокрема, щодо політики крипто та блокчейну, політичні партії можуть мати менше значення, ніж вік законодавців, за словами Роберта Копіча, генерального секретаря Blockchain for Europe, однієї з чотирьох груп промисловості, які співпрацювали над маніфестом.

“Якщо у вас є гаманець повний крипто, ви набагато більше відкриті до ідеї, що це буде частиною майбутньої економіки, вірно? Тому що у вас є це, ви знаєте, як це працює, ви розумієте це,” - сказав Копіч під час інтерв`ю з CoinDesk.

Марина Маркезич, співзасновниця Європейської криптоініціативи (EUCI), яка також співпрацювала над маніфестом, вважає, що молоді політики ймовірно будуть більш технологічно грамотними.

Продовження вище

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть