Bitcoin торгується з преміумом в ієні в умовах втручання Центробанку Японії

Bitcoin торгується з преміумом в ієні в умовах втручання Центробанку Японії

Bitcoin торгується з невеликим преміумом в ієні в умовах підозрілого втручання Центробанку Японії.

Криптовалюта BTC торгувалася з невеликим преміумом на японських ринках у понеділок, коли ієн стрімко коливався в умовах торгівлі під впливом свят.

Волатильність на ринку Форекс зростає, і це може вплинути на ринок криптовалют, - відзначив один з аналітиків.

Лідер по ринковій цінності - біткоїн (BTC) торгувався з невеликим преміумом на японських ринках у понеділок, коли ієн (JPY) стрімко змінився та зросла відносно зеленого бакса, виявивши всі ознаки втручання центробанку.

Пара біткоїн-японська ієна (BTC/JPY) на провідній японській криптовалютній біржі bitFlyer торгувалася приблизно з 0.2% преміумом до доларової ціни біткоїна на біржі Nasdaq-переліченої Coinbase (COIN), дані з графіків TradingView показують. CoinDesk звернувся до bitFlyer для коментарів та чекає на відповідь на момент публікації.

Ведуча криптовалюта по ринковій цінності послідовно тягне преміум в ієні в останні тижні. По початку цього місяця преміум піднявся до 1.49%, найвищий з березня 2020 року, як ознака того, що трейдери диверсифікуються в альтернативні активи для обходу волатильності в ієні.

«Зараз преміум на біткоїн на японських ринках коливається в межах 0.3%-0.4%, знизившись з понад 1% наприкінці квітня та річного максимуму 1.7%, досягнутого наприкінці березня. Проте це може змінитися. Загалом, волатильність на Форекс зростає через зростання розходження очікувань щодо монетарної політики та геополітичного напруження, і це може вплинути на криптовалюту,» - розповіла CoinDesk аналітик Dessislava Aubert з Парижу.

Ієн різко коливався в умовах святкової торгівлі в Японії у понеділок, спочатку знижуючись до 160 пунктів відсотка (pips) за один долар США, найнижчий показник за 34 роки, але потім стрімко повернувся на 500 пунктів до 155 пунктів за USD під час ранніх європейських годин.

Швидкість та масштаб відновлення спонукали до говорінь про втручання Центробанку Японії або продаж доларів для встановлення мінімуму курсу ієни. Місцеві ЗМІ або підтвердили, або не відкинули чутки про дії Центробанку, вказавши на низьку ліквідність та обережність щодо можливого втручання центробанку поблизу 160 пунктів, що призвело до раптового сплеску курсу ієни.

Ієна втратила прихильність інвесторів, оскільки зростаючий державний борг утримує Центробанк Японії від збігу процентних ставок зі Сполученими Штатами. Іншими словами, фінансова криза Японії розгортається на валютному ринку.

Федеральна резервна система (Fed) планує провести наступного тижня засідання щодо політики, під час якого може підкреслити потребу у підтриманні високих процентних ставок на рівні 5.25% на тривалий термін у зв`язку з неоднозначною інфляцією.

Минулого тижня Центробанк Японії залишив базову процентну ставку незмінною на рівні 0-0.1%, підвищивши її вище нуля на початку цього року. Центробанк утримував ультра-легку грошову політику протягом циклу зжимання Федеральної резервної системи 2022-23 років, мотивуючи трейдерів продажем ієни.

XRP: потенциал взлета цены после Золотого Сечения
XRP: потенциал взлета цены после Золотого Сечения
XRP образовало Золотое Сечение, сигнализирующее о возможном росте цены. Встречаются психологические барьеры на уровнях $0,61-$0,66 и $0,748. Преодоление их может привести к новым максимумам. 📈🚀 #XRP #крипта
Просмотреть
Рост капитализации Tether до ATH: Уптобер на подходе
Рост капитализации Tether до ATH: Уптобер на подходе
Рыночная капитализация USDT достигла исторического максимума, намекая на Уптобер для криптовалют. Оптимизм возрастает, возможен альтсезон. Но рост Tether вызывает вопросы о его устойчивости. Впереди неопределенность. 📈🤔
Просмотреть
Worldcoin (WLD): анализ цены и перспективы.
Worldcoin (WLD): анализ цены и перспективы.
Worldcoin (WLD) показывает рост на фоне улучшения рыночного настроения и снижения ставки. На $1,68 (+5,93%), ожидается тестирование уровней $1,849 и $1,990. Растущая капитализация и интерес инвесторов поддерживают бычий тренд. 🔼📈
Просмотреть
Цена AAVE достигла двухлетнего максимума
Цена AAVE достигла двухлетнего максимума
AAVE достиг двухлетнего максимума в $173, восстановившись после падения. Ожидается дальнейший рост благодаря изменениям на рынке криптовалют. Общий объем заблокированных средств AAVE также увеличился до $22.1 млрд. 🚀📈
Просмотреть