Турбування ФРС від інфляції в США: прогнози та ризики

Турбування ФРС від інфляції в США: прогнози та ризики

Після звітів щодо інфляції на цьому тижні аналітична фірма висвітлює економічні землетруси у США на наступному тижні

Фірма аналізу криптовалют QCP опублікувала звіт, в якому висвітлюється остання ситуація на ринку біткоїну та загальному ринку криптовалют. У звіті акцентується увага на деяких ключових економічних показниках та прийнятих рішеннях, які можуть значно вплинути на ринок.

Протокол розпочинається з виділенням тривожних даних з Сполучених Штатів Америки. ВВП в США зросло лише на 1,6% у першому кварталі 2024 року порівняно з попереднім кварталом, залишаючись нижче очікувань у 2,5%. Тим часом основні особисті споживчі витрати перевищили очікування у 2,6% на 2,8% щорічно, а особисті споживчі витрати перевищили очікування у 2,6% на 2,7% щорічно.

Згідно з QCP, ці цифри вказують на більш застійну економіку та проблему інфляції, яка продовжує турбувати ФРС. Якщо ВВП продовжуватиме ослаблюватися, а інфляція залишатиметься стійкою, Сполучені Штати можуть увійти в сценарій стагфляції (від`ємне зростання ВВП та висока інфляція). Однак QCP пояснює, що це ще не базовий сценарій.

Згідно з даними, наразі ринки розраховують на одне зниження процентної ставки у 2024 році. Це далеко від семи знижень, які були розраховані на початку року, та трьох у березні.

Звіт у свою чергу фокусується на фіскальній політиці, яку QCP вважає ключовим механізмом ліквідності та активності активів. Зараз в Трезорія США загальний рахунок (TGA) майже на 1 трильйон доларів в активах після масштабних випусків облігацій США цього року та міцних податкових надходжень.

QCP вважає, що уряд США може вибрати витратити гроші в НПЛ, потенційно вводячи 1 трильйон доларів ліквідності в фінансову систему. Згідно з звітом, ця ймовірність висока враховуючи близькість до виборів в США.

Крім того, Квартальне оголошення про рефінансування (QRA) 1 травня може призвести до вищих випусків короткострокових облігацій США.

QCP нагадує, як Йеллен раніше використовував QRA для впливу на короткострокові процентні ставки в жовтні 2023 року, що призвело до піків облігацій в другій половині року на рівні 5,2% та наступному ралі акцій. За даними аналітиків, дуже ймовірно, що він повторить цю дію до певної міри.

Згідно з звітом, потенційна ліквідність на суму 1,4 трильйона доларів готова бути введена між Загальним Рахунком Трезорії США (TGA) та Фондом Реверс-репо. Це може бути основним каталязатором підйому до кінця року.

Це не інвестиційна порада.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть