Гріндер українською: Інтервю з Ятом Сю

Гріндер українською: Інтервю з Ятом Сю

Ексклюзив: Ми взяли інтерв`ю у Ята Сю, хрестний батько Web3 – Ось все, що ми дізналися

Cryptopolitan мала унікальну можливість поспілкуватися з Самим Ятом в Дубаї під час TOKEN2049, легендою, якого часто називають хрестним батьком Web3, і висловлені ним ідеї були нічим іншим як революційними.

Ят розповів про той факт, що йому приписують легендарний статус, виражаючи як здивовання, так і скромність, заявляючи: `Я не знаю, що я дійсно дуже багато чув про це.` Його земна природа різко контрастує з величезним впливом, який він має в галузі блокчейну.

У цій статті ми поділимося усім, що мали честь дізнатися від співзасновника Animoca Brands.

Ігор розпочав, розповівши нам про `нерухому етику` Animoca Brands, підкреслюючи, що хоча прибутковість необхідна для стійкості, їхня справжня мета виходить далеко за межі лише фінансових видач. Він акцентував увагу на реінвестиції в екосистему, створюючи позитивний зворотний зв`язок, який посилює всю галузь блокчейну. У своїх думках, справжня мета Web3 полягає в тому, щоб принести більше фінансової грамотності та рівності у світ.

Починаючи свій шлях у Web3 між 2017 і 2018 роками, Animoca Brands перетворився на одного з найбільших інвесторів у Web3 у світі, похвалюючись портфелем з понад 400 компаній.

Але не завжди було так, пояснив Ят, надійшовши на пам`ять про початкові дні, коли вони були набагато меншими і менш відомими. У 2019 році Animoca Brands не було в ЗМІ щодня. Але компанія продовжувала інвестувати та розширюватися, залишаючись вірною своєму переконанню в те, що Web3 може перетворити фінансову систему світу на краще.

Ят критикував традиційну корпоративну увагу до максимізації прибутку за будь-яку ціну, підкреслюючи, як великі корпорації складають гроші, більшість з яких неефективно зберігаються, акумулюючи мінімальний відсоток.

Тому він запропонував модель, за якою компанії, замість того, щоб сидіти на холодному капіталі, могли б реінвестувати частину свого прибутку назад у екосистему Web3, приносячи зростання та інновації.

Цей підхід, пояснив Ят, не тільки підвищив би успішність стартапів, але й збільшив би оцінки інвестиційних компаній через еквіті або токени, створюючи виграшну ситуацію для всіх відносно залучених.

Однією з ключових тем, на яку Ят акцентував, була важливість віри в інших. Він пристрасно говорив про те, що інвестування – це не лише фінансовий аспект, але й підтримка візії і здібностей когось.

Ця філософія була критичною для діяльності Animoca Brands, віддаючи перевагу широким та інклюзивним інвестиціям перед вибірковими, ексклюзивними угодами. Ят висвітлив їх стратегію розширення мережевих ефектів за допомогою співпраці з багатьма інвесторами, що чітко контрастує з більш традиційними конкурентними підходами, які спостерігаються в інвестиційному світі.

Ят також поділився інсайтами щодо того, як вони управляють своїми інвестиціями, вказавши, що, на відміну від традиційного венчурного капіталу, що діє у межах жорстко обмежених часових рамок, Animoca Brands інвестує з балансового рахунку, що дозволяє їм робити довгострокові ставки без тиску на миттєві віддачі. Ця гнучкість дозволила їм підтримувати інновації в галузі Web3 та блокчейн-технологій, навіть якщо ринок не був сприятливим. За його словами:-

`Ми не інвестуємо вибірково. Ми інвестуємо дуже широко. Ми також робимо багато партнерських інвестицій. Ми інвестуємо разом з багатьма іншими партнерами. У нас є дуже, дуже колаборативне мислення. Ви знаєте, деякі інвестори, якщо вони бачать гарну угоду, вони хочуть взяти всю угоду і відкидати всіх інших. Ми не такі`.

І він вважає, що якщо більше людей в інвестиційній галузі використовували цей підхід, світ дійсно став би кращим місцем для всіх. Цікаво, ми запитали Ята про його думку щодо вибору компаній для підтримки Animoca Brands, посилаючись на час, коли він сказав нам, що втратив деякі угоди.

На що Ят пояснив, що Animoca Brands – це не традиційний інвестор, тому він не працює так. Компанія інвестує більшість своїх коштів з балансового рахунку. На відміну від венчурного капіталу, у них немає часової проблеми або крайнього строку. Інвестиції можуть займати три, чотири, або навіть десять років, щоб приносити прибуток. Це не має значення для Animoca Brands.

Ят гумористично нагадав про час, коли венчурні капіталісти взагалі не торкнулися нічого стосовно блокчейну або криптовалюти, і виключно перейшли, коли Web3 став дещо модний. Для Animoca Brands вони інвестують лише в рух, в який вони дійсно вірять. Наприклад, геймінг на Web3. Для Ята такий рух, що називається `геймінг на Web3`, назавжди перетворив геймінг та створив більше можливостей для великої кількості людей – приклад того, за що стоїть Animoca Brands.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть