Венесуела прискорює перехід до криптовалют через санкції США.

Венесуела прискорює перехід до криптовалют через санкції США.

Венесуела готується прискорити свій перехід до криптовалют у зв`язку з тим, що Сполучені Штати відновили санкції на нафту по відношенню до країни. За даними Reuters, з посиланням на джерела з інформацією про плани, державна нафтова компанія PDVSA планує збільшити використання цифрових грошей при експорті нафти і палива.

Департамент скарбів США недавно надав клієнтам і постачальникам PDVSA до 31 травня термін для припинення операцій за загальною ліцензією, яку він не продовжив через відсутність реформ у виборчій системі. Цей крок ускладнить збільшення видобутку і експорту нафти для Венесуели, оскільки компаніям доведеться окремо домагатися дозволу від США для здійснення бізнесу з країною.

PDVSA поступово переходить до продажу нафти в стабільну криптовалюту USDT, також відому як Tether. Повернення санкцій на нафту прискорює цей перехід, стратегія спрямована на зменшення ризику заморожування виручки від продажу на іноземних банківських рахунках через вжиті заходи.

“Ми використовуємо різні валюти на основі того, що прописано в контрактах,” - заявив минулого тижня міністр нафти Венесуели Педро Теллечеа в інтерв`ю Reuters, додавши, що цифрові валюти можуть бути переважним методом оплати в деяких контрактах.

Хоча долар залишається переважною валютою для трансакцій на глобальному ринку нафти, платежі криптовалютою поступово з`являються в деяких країнах. У минулому році PDVSA була втягнута в корупційний скандал після виявлення необлікованих вимог близько $21 млрд за останні роки експорту нафти, частково пов`язаних з попередніми трансакціями з іншими криптовалютами.

Експорт нафти країни зросло за часів Теллечеа, який очолив міністерство нафти Венесуели після скандалу. Підтримуваний ліцензіями США, продажі досягли рівня 900 000 барелів на день у березні, найвищого рівня за останні чотири роки.

На кінець першого кварталу PDVSA перенесла багато угод по реалізації нафти без оплати зворотно на контрактну модель, яка вимагає передоплату в USDT на половину вартості кожного вантажу. PDVSA також вимагає, щоб кожен новий клієнт, який бажає проводити операції з нафтою, мав криптовалюту на цифровому гаманці.

Це не є інвестиційним порадою.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть