Заборона криптовалют у Китаї шкодує ETF Гонконгу

Заборона криптовалют у Китаї шкодує ETF Гонконгу

Заборона криптовалют в Китаї запобігає доступу до Bitcoin та Ethereum ETF Гонконгу

Інвестори в материковому Китаї можуть пропустити можливість спілкування з новозатвердженими Біткоїн та Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF) в Гонконгу.

За словами експертів, через жорсткі внутрішні правила, китайцям імовірно буде заборонено брати участь. Чи переоцінений вплив Біткоїн та Ethereum ETF Гонконгу?

Така заборона не є несподіваною, зважаючи на обмежений підхід Китаю до криптовалют. Після заборони у 2021 році на торгівлю та майнінг криптовалют, китайські трейдери стикалися зі значними перешкодами у доступі до глобальних крипторинків.

Навпаки, Гонконг продемонстрував більш відкритий підхід до криптовалют. Регулятори міста затвердили Біткоїн та Ethereum ETF на минулому тижні, дозволивши емітентам, таким як ChinaAMC, Harvest Global та Bosera International ввести ці інвестиційні засоби.

Хоча Комісія з цінних паперів і фьючерсів Гонконгу (SFC) не оголосила про розвиток, емітенти підтвердили затвердження. Багато вбачають ETF як потенційний катализатор для зростання цін на Біткоїн. Однак обмеження на материкові інвестиції можуть приглушити ці сподівання.

Ерік Балчунас, старший аналітик ETF в Bloomberg, висловив сумнів щодо потенційного впливу цих ETF через різницю розмірів між ринками США та Гонконгу.

«Ми не очікуємо багато потоків (я бачив оцінку у $25 млрд, це нездарно). Ми вважаємо, що вони будуть щасливими отримати $500 млн,» - сказав Балчунас.

Він зауважив, що, хоча введення цих ETF в Гонконгу є позитивним, реальні рухи на ринку можуть бути скромні порівняно зі США. Американські Bitcoin ETF залучили понад $12 млрд чистих потоків протягом перших місяців. Це значно відрізняється від обмеженого масштабу в Гонконгу.

Балчунас також підкреслив кілька факторів, які обмежують потенційний успіх ETF Гонконгу. Серед них невеликий розмір місцевого ринку ETF, оцінюваний лише в $50 млрд, та відносна неуспішність емітентів.

Зокрема, він вказав на ймовірні проблеми з ліквідністю та вищі структури відрахувань порівняно зі США, що можуть стримати значні вливи.

Незважаючи на ці обмеження, для інституційних інвесторів все-таки може бути світле майбутнє. ETF Гонконгу пропонують додаткові години торгів, що може корисно вплинути на глобальні торгові стратегії.

«Те, що цей розвиток відбувся вперше в Азії, підкреслює глобальний характер цієї еволюційної наративи. Траєкторія криптопромисловості рухається у напрямку, що сприяє прийняттю, хоча поступово, сигналізуючи перспективи для її майбутнього зростання та загального прийняття,» - сказав Суміт Гупта, співзасновник криптобіржі CoinDCX кореспонденту BeInCrypto.

Тим не менш, дані з заяв SEC свідчать, що інституційні утримання в Bitcoin ETF залишаються невеликими, що вказує на те, що ця перевага може не призвести до значних змін на ринку.

AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
Цена AAVE стремится к $200, продолжая бычий тренд. RSI и MFI указывают на перекупленность и спекуляции. Данные Santiment показывают увеличение прибыли. AAVE привлекает новых инвесторов. 🚀
Просмотреть
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Рипл победил SEC, аналитик предсказывает старт сезона альткоинов. Bitcoin и Ethereum двигаются по-разному, снижение доминирования Bitcoin может провести альткоины к большим движениям. Положительные события и растущий интерес к крипте готовят почву для криптовалютного бума. Рыночная капитализация криптовалют оптимистично выглядит, альткоины показывают сильный импульс. 🚀🌟📈🔥
Просмотреть
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
🚀 Смелый прогноз Сэйлора: цена XRP может вырасти в 215 раз, достигнув $126.60, если Биткоин достигнет $13 млн. Реальная цена XRP к 2045 году может вырасти еще выше. 📈 #крипта
Просмотреть
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Pendle на подъеме после вступления трейдеров деривативов. Цена выросла на 16,4% за день, на 27% за неделю. Трейдеры сделали агрессивные ставки на рост. Возможен рост на 40% в сентябре, если цена преодолеет $5. Технические индикаторы говорят о продолжении восходящего тренда. 📈🚀
Просмотреть