Нефінасові платіжні компанії швидко віддають перевагу стабільним монетам

Нефінасові платіжні компанії швидко віддають перевагу стабільним монетам

Багато платіжних компаній вже використовують стабільні монети: голова Neo

`Половина платежів на ланцюжку використовують стабільні монети у певний момент,` - сказав Лоран Деску, засновник та голова Neo, в інтерв`ю Finance Magnates, додаючи, що період утримання може бути мінімальним, `часто миттєве звільнення,` і `це зараз стає надзвичайно поширеним.`

Заснований у 2017 році, Neo надає рішення в області форексу та платежів корпоративним клієнтам. Він спеціалізується на `дуже великих переказах` і пропонує багатовалютні рахунки `призначені тільки для корпоративних цілей.`

Деску підкреслив, що таке використання стабільних монет `надзвичайно зросло за останні три роки,` зауважуючи: `Як клієнт, ви не обов`язково бачите це, оскільки ви доручаєте своєму постачальнику платіжних послуг направляти кошти, скажімо, долари США з Лондона кудись інде.`

Neo ще не використовував стабільні монети, але підтримує інші компанії, які їх використовують.

`У нас дійсно багато інших платіжних компаній та клієнтів, які в деякий момент використовують стабільні монети у ланцюжку платежів,` - додав Деску. `Ми однозначно плануємо використовувати стабільні монети як засіб платежів на деяких коридорах до 2025 року.`

  • Крос-бордерні платежі: трансформація глобальних ремітансів
  • Криптовалюти пропонують швидкі, низькі вартості та безкордонні рішення в області платежів, революціонізуючи галузь ремітансів.
  • Обхід традиційних банківських посередників та використання технології блокчейну, індивіди можуть надсилати та...

Деску розкриває, що його компанія має понад 300 корпоративних клієнтів та обробляє в середньому 500 мільйонів фунтів щомісяця. У 2023 році компанія обробила близько 6 мільярдів фунтів платежів та заробила приблизно 5 мільйонів євро.

Neo має штаб-квартиру в Барселоні та офіси в Об`єднаному Королівстві. Цікаво, що Велика Британія також є значущим ринком для компанії, оскільки близько 40 відсотків її клієнтів звідти, тоді як інші переважно з західноєвропейських країн. Компанія наразі розширюється за межі європейських ринків та має значні операції в Канаді з планами розширення до Сінгапуру.

Крос-бордерні платежі переживуть велику регуляторну зміну в найближчі роки, в цьому я міцно вірю. Тиск, який відчувають постачальники BAAS по всьому світу, перейде до постачальників крос-бордерних платежів. Я очікую багато регуляторних позицій, що зміниться.

“Компаніям потрібно диверсифікувати свої банківські партнери”

Хоча є ще кілька інших гравців, подібних Neo на `150 мільярдів доларів щорічного ринку,” за словами Деску, головною метою компанії є виклик домінуванню банків, послуги яких `дуже дорогі з дуже поганим обслуговуванням клієнтів.`

Крім того, довіра до банківської системи відчула наслідки від злету Silicon Valley Bank, який мав багато корпоративних клієнтів, в минулому році. Хоча хвиляння від зриву SVB не дійшла до Європи, клієнти стали обережнішими.

“Компаніям потрібно диверсифікувати свої банківські партнери,” - додав голова Neo. “Стратегія диверсифікації використовувалася колись для кредитів, але я б сказав, що вона повинна бути для оперативних цілей.”

“Ми вважаємо, що це тенденція, за якою повинна слідувати кожна компанія і не покладатися на одного партнера. Ми бачимо, що надходять нові кризи, і середовище стає все більш і більш нестабільним, чи то через геополітичні відсотки, чи через багато інших речей, про які навіть не думаємо. Тому корпоративними скарбами потрібно прийти до реальності і працювати з кількома речами.”

“Дуже ретельно будуйте свої платіжні коридори”

Наголошуючи на ризиках міжнародної платіжної інфраструктури, Деску сказав, що “багато мереж, що з’єднуються разом [і їх кількість] збільшується протягом останніх років.`

“Коли ви думаєте про долар, що подорожує від Лондона до Сінгапуру, він може бути проходив через п`ять або шість банків або ПСП,” пояснив Деску. “Це призводить до багатьох ризиків: платіж може бути заблокований одним з цих банків, посилання платежу може бути втрачено або пошкоджено системою одного з цих банків. Звісно, це не означає, що ви втратите свої кошти, але це може означати, що ваші кошти десь заблоковані або не були отримані тим, кому ви намагаєтесь заплатити.”

“Тому вам потрібно працювати з платіжними партнерами, які мають надзвичайно гарне з`єднання з мережею та мають доступ до інструментів для відстеження платежів та забезпечення правильного рівняння інформації.”

Вказавши на виклики провайдерів платежів, Деску додав: “Вам потрібно дуже ретельно будувати свої платіжні коридори. Немає сенсу мати швидке рішення, якщо на стороні отримувача чи емітента відсутність якості обміну та ліквідності.”

Він також вірить, що в найближчі роки будуть “виклики, пов’язані з міжкраїними системами очищення.”

“Взаємопов`язаність головних систем очищення, і в деяких випадках більш місцевих, призведуть до багатьох змін, оскільки стає все більш реальним збирати гроші десь і платити десь інде. Я думаю, що це принесе багато цікавих речей у майбутніх міжнародних сервісах і безумовно для підтримки криптоплатежів.”

“Revolut отримав банківську ліцензію в Мексиці. Що це означає для Фінтеху? Крос-бордерний платіж так актуальний зараз. Моя думка 👇 Revolut отримав ліцензію на банківську установу від Національної банківської та фінансової комісії Мексики та має на меті здобути частку у крос-бордерних платежах…

“Штучний інтелект вносить багато аналітичних можливостей”

Як і в інших галузях, штучний інтелект (ШІ) впливає на платіжні потоки. За словами Деску, ШІ вже “трансформує” галузь платежів.

“Основним перевагою ШІ зараз буде на бік правозастосовництва,” - сказав він. “Ми, як платіжна компанія, зобов’язані суворими правилами. Нам потрібно збирати все більше і більше інформації як платіжний інститут, аналізувати все більше і більше інформації про зміни платежів, які є складними, оскільки іноді ми не бачимо цілого платіжного зміни.”

“ШІ приносить багато аналітичних можливостей, і ми можемо дивитися на тисячі транзакцій та виявляти аномалії, які можуть спровокувати деякі питання або аналіз уже за кілька секунд. ШІ однозначно трансформує бік правозастосування нашого бізнесу, роблячи платежі швидшими та послуги кращими.”

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть