Гонконг вагає ризики та переваги CBDC

Гонконг вагає ризики та переваги CBDC

Гонконг продовжує вагати, чи переважають переваги роздрібного цифрового валютного CBDC ризики

Роздрібна центральна банківська цифрова валюта (CBDC) може сприяти взаємодії та взаємозв`язку між різними суб`єктами, які складають цифрову економіку Гонконгу. Однак центральний банк міста все ще відштовхується, чи переважають переваги її видання ризики.

Головний виконавчий директор Монетарної влади Гонконгу (HKMA) Едді Ю виступив нещодавно з промовою про підхід міста до інновацій у цифрових платежах, включаючи CBDC, стейблкоїни та токенізовані депозити.

Ю повторив підтримку Монетарної влади Гонконгу інноваціям, зауваживши, що банк був одним із перших, хто досліджував CBDC з проектом LionRock у 2017 році. Цей зусилля зріс в проект mBridge, спільний мультинаціональний проект CBDC з центральними банками Таїланду, Об`єднаних Арабських Еміратів і Китаю.

Хоча проект розвинувся у напрямку оптового CBDC, HKMA все ще вірить у потенціал роздрібного цифрового долара для `сприяння взаємодії та взаємозв`язку між різними суб`єктами, що беруть участь у нашій майбутній цифровій економіці`.

Проте, роздрібний CBDC має свою частку викликів та ризиків, заявив Ю учасникам, додавши, що центральний банк все ще відштовхується, чи переважають переваги ці ризики.

`Також знадобиться більше досліджень щодо того, як впровадження роздрібного CBDC вплине на загальну фінансову систему`, - сказав Ю.

Топ-банк також вважає, що цифрові системи платежів міста `загалом ефективні та конкурентоспроможні`, і роздрібний CBDC може бути не таким невідкладним, як у інших країнах.

Оптовий CBDC, однак, є критичним для візії HKMA щодо цифрового майбутнього. Ю описав його як інструмент, який буде підґрунтям усіх різних форм цифрових коштів, від стейблкоїнів до токенізованих депозитів та приватно виданої валюти.

У березні банк запустив проект Ensemble, спрямований на використання оптового CBDC для розрахунків міжбанківських операцій.

На фоні всіх подій з цифровими грошима, Ю повторив обіцянку HKMA залишатися реагуючим, відкритим та розсудливим у своєму регулятивному підході.

Позитивне ставлення HKMA до цифрових коштів, стейблкоїнів, розподіленої технології грошей (DLT) та цифрових активів поширилося на фінансову індустрію міста.

Нещодавно ZA Bank, найбільший цифровий кредитор в Гонконзі, розкрив, що працює з видавцями стейблкоїнів над новими спеціалізованими рахунками для їх грошових резервів. HSBC (NASDAQ: HSBC) також інвестував значні кошти в токенізацію у місті, запустивши токенізоване золото для роздрібних інвесторів минулого місяця.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть