Переможці та програшники після півлення біткоїна

Переможці та програшники після півлення біткоїна

Переможці та програшники від півлення біткоїна

Буде великим святом для бірж та біржових фондів, але мізерним моментом для шахраїв та конкуруючих криптовалют.

Підходить до завершення півлення біткоїна, але тим часом ранні інвестори відкриють шампанське після нещодавнього ралі криптовалюти, 50% відсікання блокових нагород не є великою новиною для всіх.

Так хто є переможцями та програшниками після цієї рідкісної події, і як це може вплинути на ринки в подальшому?

Переможці

«OGs», які мають відносини з біткоїном протягом років, очолюють список виграшу. Півлення означає лише 450 нових BTC щодня потраплять в обіг, але це не буде надто важливо для тих, хто почав збирати сатоші давно.

Той, хто утримував свій біткоїн з часів першого півлення в листопаді 2012 року, побачить, як його інвестиції зростуть на 502 693%. Найбільша криптовалюта в світі подорожчала на 9 578% з часу другого півлення вісім років тому та на 607% після останнього півлення під час пандемії коронавірусу в травні 2020 року.

Біржі

Платформи, такі як Robinhood і Coinbase також потішаться, коли настане півлення, і цікаві споживачі відкриють рахунки, щоб побачити, що це за суїцид. Збільшені обсяги серед досвідчених трейдерів також приведуть до великих комісій.

  • Обидві компанії тепер внесені до біржі, та їх акції стрімко зростають з початку року. Robinhood`s ціна акції протягом року | Джерело: Google

І хоча ми далеко від ринкової манії, яку було помітно під час останнього бульбару, коли рекламні ролики для криптобіржи домінували під час Супербоула, фірми починають знову збільшувати свої витрати на маркетинг. Grayscale випустила новий комерційний ролик за останні дні, а Coinbase видає телевізійні реклами під час провідних баскетбольних ігор. Він, вказуючи на Біткоїновий день піци, просто пояснює стійкість цієї криптовалюти належним їй аналогією.

Біржові інвестиційні фонди

Біржові фонди, засновані на ринковій ціні біткоїна, було затверджено в США в січні, і вони допомогли прискорити BTC до нового історичного максимуму навіть до того, як відбудеться півлення.

  • Позиція фонду іSHARES Bitcoin Trust BlackRock швидко встановилася собі як лідер на цьому переповненому ринку. З об`ємом активів у сумі 17,1 мільярда доларів в управлінні він може бути ключовим виграє, якщо півлення спричиняє відродженню посиленого припливу зборів від роздрібних та інституційних інвесторів.

Майкл Сейлор

Хто ще виходить з півлення, запахуючи троянди, це Майкл Сейлор.

Засновник MicroStrategy вразив усіх, коли він почав агресивно купувати біткоїн для утримання на балансі в серпні 2020 року.

Швидкий перехід тепер, і MicroStrategy тепер накопичив легену в сумі 214 000 BTC, при цьому кожен коштує всього 33 706 доларів в середньому. Це офіційно означає, що всього одна компанія володіє 1% всіх BTC, які коли-небудь існуватимуть, і зараз перебуває на паперових прибутках приблизно на 6,5 мільярда доларів.

Це було не завжди легко. Коли BTC впав до мінімумів у 16 000 доларів під час жорсткого спадного ринку в 2022 році, велика ставка Сейлора була дуже в чорному — і фінансувалася на схматено шкальними рівнями боргу.

Сейлор тепер зробив крок назад як генеральний директор і тепер є виконавчим головою MicroStrategy, що дає йому більше часу пропагувати біткоїн. Він багато чого робить на X.

Підвищуйте своє мислення. #Bitcoin pic.twitter.com/UVOOIJxUJz— Майкл Сейлор⚡️ (@saylor) 17 квітня 2024 р.

Журналісти

Будь-який список переможців від півлення біткоїна буде неповним без крипто-репортерів. Гей, це тримає нас зайнятими! Ми будемо висвітлювати кожен поворот на crypto.news.

Програшники

Ви не будете здивовані, дізнавшись, що шахраї будуть важко вразені півленням. На протязі одного блоку винагороди, які вони отримують за збереження мережі, впадуть з 6,25 до 3,125 BTC — це падіння приблизно на 197 000 доларів в готівковому вираженні.

Шахраї в областях з вищими витратами на енергію та тими, у яких старе обладнання, можуть знайти, що більше не має можливості фінансово продовжувати. Навіть публічно внесені великі гіганти з видобутку були поразені їхніми акціями на фондовому ринку через стурбованість стосовно того, що означатиме півлення для їхньої фінансової рівноваги. Акції як у Marathon Digital Holdings, так і в Riot Platforms втратили 35% протягом останнього місяця.

Інші криптовалюти

Домінування біткоїна зараз становить 54,2%, порівняно з 45,8% рік назад.

Збільшення частки ринку BTC відбулося за рахунок Ефіру та менших альткоїнов.

Інвестори не просто голосують своїми гаманцями. Дані Google Trends показують, що інтерес до пошуку біткоїну далеко випереджає конкуруючі криптовалюти, які зараз мають проблеми, щоб потрапити в цей період.

Аналітики

Не відсутність аналітиків, які готові вийти вперед та зробити амбітні прогнози щодо того, куди підуть далі ціни на біткоїн.

Такі як JPMorgan висловили, що біткоїн може рушити на спад до 42 000 доларів після півлення, тоді як засновник Fundstrat Global Advisors Том Лі пильно вірить, що ралі до свіжих висот в 150 000 доларів може підстерігати в наступних 12 місяцях.

Не може бути праві всі — і до кінця року деякі аналітики, які робили необґрунтовані прогнози, матимуть яйця на їхніх обличчях.

Додатково читайте: 3 інші криптовалюти, які мають півлення

AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
Цена AAVE стремится к $200, продолжая бычий тренд. RSI и MFI указывают на перекупленность и спекуляции. Данные Santiment показывают увеличение прибыли. AAVE привлекает новых инвесторов. 🚀
Просмотреть
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Рипл победил SEC, аналитик предсказывает старт сезона альткоинов. Bitcoin и Ethereum двигаются по-разному, снижение доминирования Bitcoin может провести альткоины к большим движениям. Положительные события и растущий интерес к крипте готовят почву для криптовалютного бума. Рыночная капитализация криптовалют оптимистично выглядит, альткоины показывают сильный импульс. 🚀🌟📈🔥
Просмотреть
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
🚀 Смелый прогноз Сэйлора: цена XRP может вырасти в 215 раз, достигнув $126.60, если Биткоин достигнет $13 млн. Реальная цена XRP к 2045 году может вырасти еще выше. 📈 #крипта
Просмотреть
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Pendle на подъеме после вступления трейдеров деривативов. Цена выросла на 16,4% за день, на 27% за неделю. Трейдеры сделали агрессивные ставки на рост. Возможен рост на 40% в сентябре, если цена преодолеет $5. Технические индикаторы говорят о продолжении восходящего тренда. 📈🚀
Просмотреть