Криптобіржі Гонконгу критикують регулювання: інтереси міжнародних інвесторів в небезпеці

Криптобіржі Гонконгу критикують регулювання: інтереси міжнародних інвесторів в небезпеці

HashKey CEO Livio Weng скритикував останні регулятивні документів Hong Kong щодо криптотрейдингу, висловивши обурення тим, що вони можуть ускладнити доступ для міжнародних клієнтів.

Регулятивна рамка Гонконгу передбачала, що всі криптобіржі, які працюють у місті, повинні подати заявки на отримання регулятивного затвердження до лютого цього року. У відповідь 24 компанії, включаючи таких гравців, як Bybit, OKX та Crypto.com, подали заявки на отримання цих ліцензій.

Криптобіржі, які не подали заявки на ліцензії, повинні припинити надання послуг до травня.

Останнім часом Венг заявив Фінансовим часам, що рішення HashKey запустити обмін, ліцензований Бермудою, на цьому тижні було частково зумовлене стурбованістю з приводу того, що нові регулятивні акти Гонконгу можуть обмежити доступ для міжнародних інвесторів.

Він сказав, що вони створюють значні прегради для `багатьох глобальних користувачів`, які прагнуть брати участь на ринку Гонконгу. Він подальше застеріг, що видавання занадто великої кількості ліцензій може бути шкідливим для Гонконгу, враховуючи обмежений розмір його внутрішнього ринку. Китайські зв`язки заливають тінь на криптовалютне майбутнє Гонконгу.

HashKey наразі має одну з двох виданих ліцензій на цифрові активи в Гонконзі. Інша ліцензована біржа, OSL, нещодавно завершила продаж майже 30% своєї частки BGX. Хоча деталі залишаються невідомими, джерела, що знають цю угоду, заявили, що BGX є неліцензованою криптовалютною групою зі зв`язками з Китаєм.

Ці події посіяли сумнів у довгострокову стійкість роботи за поточною регулятивною рамкою Гонконгу для криптобірж, незважаючи на постійний інтерес нових компаній, які прагнуть увійти на один з найдинамічніших світових ринків криптотрейдингу.

Занадто строгі для глобальних інвесторів?

Поточні регуляції обмежують клієнтів біржі до осіб, які успішно проходять перевірку `знай свого клієнта` (KYC). Вони також повинні мати фонди на місцевому банківському рахунку або на рахунках, що тримаються в обмеженому виборі схвалених зарубіжних юрисдикціях.

За словами Венга, ці регуляції потребують перегляду з метою включення ширшого спектру міжнародних інвесторів. Він довів, що без таких змін ринок може мати проблеми з підтриманням навіть частки початкових 24 заявників, що може обмежити життєздатність до всього чотирьох ліцензованих бірж.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть