Апеляція Сема Бенкман-Фріда за вироком за шахрайство і конспіріці

Апеляція Сема Бенкман-Фріда за вироком за шахрайство і конспіріці

Засновник FTX Сем Бенкман-Фрід подав апеляцію щодо його засудження та вироку за обвинуваченнями у шахрайстві та конспіріції у четвер, години перед його крайнім терміном для цього.

Бенкман-Фрід був засуджений у листопаді минулого року після місячного судового процесу за сімома різними обвинуваченнями, включаючи шахрайство проти клієнтів FTX та інвесторів компанії Alameda Research. Його компанії подали на банкрутство рік тому.

Раніше цього місяця Бенкман-Фрід отримав вирок на 25 років у федеральному в`язниці за його роль у краху біржі, разом з 3 роками нагляду та $11 мільярдів конфіскації.

Суддя окружного суду Нью-Йорка Льюіс Каплан заявив, що Бенкман-Фрід не виявив жодних ознак каяття за свої злочини і назвав його альтруїстичну персону `актом`. Каплан сказав, що вирок, який був значно нижчим за 40-50 років, які запропонували федеральні прокурори, але вищим за 6,5 року, який пропонувала юридична команда Бенкман-Фріда, був необхідним, щоб забезпечити, що Бенкман-Фрід не зможе скоїти подібні злочини у майбутньому.

Хоча Каплан вирішив, що Бенкман-Фріда слід відправити в низькоабо середньо-безпечний в`язниця поряд із його батьками на Північній Каліфорнії, посилаючись на його аутизм як ризиковий чинник у в`язниці максимальної безпеки, Сем Бенкман-Фрід несподівано попросив бути у відомиці Мангеттенського центру у період його апеляційного процесу.

Колишні колеги та співзмовники Бенкман-Фріда - декілька з яких передали на нього докази та свідчили на його суді - ще не були засуджені за їхню роль у шахрайстві.

Бенкман-Фрід був заарештований на Багамах у листопаді 2022 року, незабаром після того, як FTX та Alameda - на фоні афілійованих компаній по всьому світі - подали на банкрутство, внаслідок публікації статті CoinDesk, яка розкрила дивність на їх балансовому рахунку.

Федеральні прокурори заявили, що він умисно крав кошти клієнтів та інвесторів, і умисно брехав щодо того, на що підуть ці кошти, під час його суду в минулому жовтні.

ОНОВЛЕННЯ (11 квітня 2024, 16:36 UTC): Додає додаткові деталі. Читайте всі матеріали CoinDesk тут.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть