Готують закон про стейблкоїни: оголошені деталі

Готують закон про стейблкоїни: оголошені деталі

Сенатори США готуються до введення законопроекту про стейблкоїни на цьому тижні! Ось деталі!

Сенатор Кірстен Ґіллібранд оголосила плани ввести новий закон, спрямований на стейблкоїни, сигналізуючи про значний крок у регулюванні криптовалютних ринків. Новий Закон про Стейблкоїни Планується Ввести в Сенаті цього тижня

Виступаючи на Саміті з Політики Біткоіну, що відбувся в Національному Прес-клубі у Вашингтоні, Сенатор Ґіллібранд оголосила, що тривають переговори, і вона разом із Сенаторкою Сінтією Ламміс планують ввести законопроект на цьому або наступному тижні.

Запропонована законодавча ініціатива спрямована на вирішення проблем, пов`язаних зі стейблкоїнами, та на пошук сприяння інноваціям та росту у криптоіндустрії.

Сенатор Ґіллібранд підкреслила важливість розблокування потенціалу крипто та повернення до первісного бачення Біткоіну як дійсного засобу платежу.

Вона підкреслила співпрацю з федеральними й штатовими регуляторними органами, включаючи Федеральний Резерв, Скарбницю та Департамент Фінансових Послуг штату Нью-Йорк, для забезпечення безпеки й стійкості у галузі.

Закон будує на основі, залидленій Законом відповідальної фінансової інновації Ламміс-Ґіллібранд, який був повторно введений минулого року й спрямований на створення комплексної регуляторної структури для всіх криптоактивів.

Ґіллібранд підкреслила потребу у нагляді для видалення поганих учасників та сприяння інноваціям та зростанню.

Ключові положення нового закону про стейблкоїни включають вимоги до емітентів тримати резерви у співвідношенні один до одного, а також створення двох відмінних шляхів для емітентів стейблкоїнів.

Як федеральні, так і штатові депозитарні установи можуть стати емітентами стейблкоїнів після проходження процесу схвалення.

Тим часом, недепозитарні установи підпорядковуються федеральній владі нагляду, а штати зберігають регуляторний нагляд. Сенатор Ґіллібранд підкреслила біпартисанський характер закону, підкреслюючи важливість співпраці між федеральними, штатовими й промисловими залученими сторонами.

Це не інвестиційні поради.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть