Сила програмованої криптографії: нові технології для безпеки

Сила програмованої криптографії: нові технології для безпеки

The art of flexibility: unpacking the power of programmable cryptography | Opinion

Дисклеймер: Виражені тут погляди та думки належать виключно автору і не представляють погляди та думки редакції crypto.news.

Шифрування вже давно було особливістю математиків та комп`ютерних вчених. Однак, останні досягнення, зокрема у технологіях нульового знання, зараз перетворюють проектування криптографічних систем з складних математичних конструкцій на більш доступні та прості завдання програмування. Цей трансформаційний процес, відомий як програмована криптографія, ефективно зближує проектні дизайни з їх практичними реалізаціями і матиме глибокі наслідки для нашої безпеки та конфіденційності як на ланцюжку, так і в Інтернеті.

У своїй суті, криптографія - це просто процес відправки приватних повідомлень між суб`єктами. Ця дія вводить кілька вимог - відправник і отримувач можуть розуміти повідомлення, але будь-який третій загонник не може. Важливо також, щоб забезпечити, що повідомлення не може бути підмінено до доставки. Наприклад, цифрові підписи забезпечують аутентифікацію та цілісність спілкування на ненадійних каналах.

Покращені криптографічні системи тепер покривають потребу захисту всіх видів онлайн-даних та повідомлень під час зберігання, передачі та обчислень, включаючи банківські послуги, аукціони, електронну комерцію та блокчейн, що складає лише декілька. Ці системи включають докази нульового знання (ZKP), обчислення багатьох сторінок (MPC) та повністю гомоморфне шифрування (FHE), серед інших. Кожна з цих систем, заснованих на математиці, вирішує конкретні сценарії та потреби.

...

Більше читайте: DePINs can disrupt tech monopolies and put people back in control | Opinion Felix Xu Felix Xu - крипто-фанатик, ранній прихильник та колекціонер NFT; він закінчив NYU Stern School of Business і заснував два крипто-проекти, ARPA та Bella Protocol. Вони входять до глобальної п`ятірки за капіталізацією на ринку. Фелікс раніше працював у Fosun Investment, сім`ї Саклерів, та Vertical Research в Нью-Йорку та Пекіні. Фелікс любить вітрильний спорт та кайтсерфінг, а The Wall Street Journal та The New York Times висвітлили його через його колекцію NFT.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть