Потенційні наслідки Bitcoin ETF після халвінгу

Потенційні наслідки Bitcoin ETF після халвінгу

Чи зруйнував сильний попит на Bitcoin ETF потенційну бикову ралі після наступного халвінгу?

Експерти прогнозують, що надходження біткоїну наступного халвінгу може не мати такого впливу на ціну біткоїну, як це було в попередніх циклах.

Це тому, що біржові фонди біткоїну (ETF) вже підтягнули біткоїн до нових висот, оскільки тиск на постачання зміцнився.

Тим не менш, довгострокові наслідки як для ціни біткоїну, так і подальших потоків у ETF будуть позитивними.

Халвінг біткоїну (BTC), який часто сприймається як бичий каталізатор для ціни, може не бути таким позитивним, як думає ринок, завдяки схваленню біржових фондів ETF.

Халвінг, який відбувається кожні чотири роки, зменшує зростання постачання біткоїну наполовину, що історично приводить до вищого тиску на ціну найбільшого цифрового активу. Попередні цикли халвінгу підштовхували біткоїн до нових висот, і цього разу сильний попит на біржеві фонди може ще більше підкріпити ралі.

`Якщо ми дивимося на загальний попит з моменту запуску ETF, він вже створив вражаючий шок постачання`, - сказав Брайан Діксон, генеральний директор інвестиційної фірми Off the Chain Capital. `Після халвінгу і подальшого скорочення постачання логічно припустити, що ціна підніметься`.

На перший погляд, це може бути так, оскільки попит зі сторони фондів був значно більшим, ніж 900 нових BTC, які добуваються щоденно. І коли ця поставка зменшиться наполовину, це може створити ще більший тиск на ціни.

Проте, цього разу це може не пройти по такому ж сценарію.

Ціна біткоїну зросла на 46% з 11 січня, коли почали торгувати фондами ETF в США. Попит на ці активи був настільки сильним, що ціна цифрового активу піднялася до нового історичного максимуму, щоб відповісти на наплив покупок біткоїну. Але можливо, ринок перестроївся врегулюватися в хайпі.

`Це перший раз, коли біткоїн побив свій історичний максимум перед халвінгом, тому є трохи стурбований тим, що ETF витягли попередній попит і можливо, ми залишимося на цьому рівні на деякий час`, - сказав Девід Лавант, керівник відділу досліджень FalconX.

Антоні Андерсон, засновник і генеральний директор Param Labs та Kiraverse, підтвердив цей погляд. `Біткоїн ETF випередили вплив халвінгу на постачання, масово набираючи BTC з початку року`.

Однак халвінг може не впливати на потоки ETF через вже сильний попит від інвесторів, принаймні не в короткостроковій перспективі, за словами аналітика ETF Bloomberg Intelligence Джеймса Сейффарта.

`Ми знаємо, що багато майнерів використовують OTC столи для реалізації свого BTC, а емітенти ETF також використовують OTC столи для отримання свого Bitcoin, оскільки кошти надходять в фонд. Таким чином, теоретично можливо, що потенційне зменшення добутку біткоїнами майнерів може означати, що припливи в ETF матимуть більший вплив на базовий ринок. Проте протягом останніх кількох місяців впливи на ETF практично не мали жодного відношення до того, що забезпечували майнери з операцій`, - сказав він.

`Тому, якщо це буде мати вплив, ймовірно, не буде нічого дуже значущого з мого погляду`, - додав Сейффарт.

Це не означає, що халвінг не стане значущим каталізатором для біткоїну та потоків ETF в довгостроковій перспективі. Адже успіх ETF, схоже, тісно пов`язаний з ціною BTC та навпаки. Халвінг може навіть підкреслити привабливість біткоїну як класу активів для інституційних інвесторів. `Я думаю, що халвінг стане однією із найкращих речей для біткоїну після запуску ETF`, - сказав Боб Яккіно, співзасновник аналітичної фірми Path Trading Partners. `В його основі - механізм захисту від інфляції, і інфляція починає знову зростати`.

На жаль, халвінг може допомогти біткоїну привернути увагу багатьох інвесторів, які шукають альтернативні активи для забезпечення від глобальної макроволатильності.

`Це відбувається в той час, коли люди трохи хвилюються про ризики, які біткоїн захищає`, - сказав Лавант, зауважуючи, що багато інвесторів починають приділяти більше уваги тому, як захистити свій портфель від будь-якого значного змін у глобальній економіці, і наявність біржових фондів і активу класу зі зменшенням постачання `буде позитивною для потоків ETF`.

Цей дефіцит постачання також може призвести до довгострокового впливу на потоки ETF, оскільки це позначиться на `маржинальному постачанні біткоїнів у вічність`, - сказав Сейффарт. Він додав, що, хоча вплив маржинального постачання від припливів ETF в перші три місяці може бути набагато вищим, ніж може мати халвінг, скорочення поставок BTC є `постійним і йде у вічність`.

Незалежно від усього цього, ринку може знадобитися готуватися до волатильних краткострокових торгів з біткоїном, і, можливо, для потоків ETF після халвінгу, - сказав Андерсон, зауваживши, що в довгостроковій перспективі чисті потоки для фондів повинні приходити з такою самою темпом, як і бачиться в даний час.

Прогноз роста AVAX до $28 и выше
Прогноз роста AVAX до $28 и выше
Аваланча может вырасти на 50%, преодолевая сопротивление в $28. Участники рынка оптимистичны, ожидая прорыва и нового восходящего тренда. Аналитики подчеркивают ключевые уровни предложения и возможность значительного роста. Важно преодолеть $28 для устойчивого восходящего тренда. 📈🚀👍
Просмотреть
Роль Чанпэна Чжао (CZ) в развитии криптовалют
Роль Чанпэна Чжао (CZ) в развитии криптовалют
CEO CryptoQuant оправдывает роль CZ в крипто. Ки Ён Чу высоко оценил вклад Чанпэна Чжао, подчеркнув ключевую роль в развитии криптовалют. CZ всегда использовал средства клиентов честно, чем отличается от других лидеров отрасли. ✨
Просмотреть
Взлет цены AKT: бычий разворот на горизонте?
Взлет цены AKT: бычий разворот на горизонте?
AKT цена выросла на 20%, возможен бычий разворот. Прорыв уровня $3 подтвердит бычий тренд. RSI в зоне перекупленности, CMF и MACD поддерживают рост. Спрос на длинные позиции растет. ОИ увеличился на 14.51%. Потенциальные зоны поддержки: $2.30, $2. Важные уровни: $3.20, $4. 📈🚀 #AKT #крипта
Просмотреть
Кросс мертвых на Solana (SOL) отменен: вздох облегчения для инвесторов.
Кросс мертвых на Solana (SOL) отменен: вздох облегчения для инвесторов.
Обзор: Важный отскок для Solana снизил риск кросса мертвых, цена колеблется около $145. Преодоление $160 и $180 может принести рост. Инвесторы надеются на улучшения. 🚀📈👍
Просмотреть