SEC вимагає від Ripple штраф у 300% за незареєстровані продажі

SEC вимагає від Ripple штраф у 300% за незареєстровані продажі

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) вимагає від Ripple величезну суму у 300% від незареєстрованих продажів

Тим часом, коли криптовалютна спільнота все ще очікує на завершення судової стирки між Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) та блокчейн-компанією Ripple, юридичні експерти підкреслили нерівний підхід регулятора.

Зокрема, професор правознавства Дж. Веррет вказав, що `SEC зазвичай стягує 11% від претензій про незареєстровані продажі, але у справі з Ripple вони хочуть 300%`, додаючи, що `це виглядає як зловживання владою`, як він пояснив у записі на своєму профілі X BlockProf, опублікованому 3 квітня.

Більше того, Веррет опублікував графік, що показує непропорційну суму в правових заходах, яку вимагав регулятор від Ripple, порівняно з тим, що він стягнув у інших справах, включаючи Telegram, Kik Interactive, децентралізовану платформу для обміну відео LBRY та криптовалютну біржу Kraken.

Зрештою, надрукована ілюстрація показує, що платформі миттєвого обміну повідомленнями Telegram довелося заплатити $ 1,24 мільярда за $ 1,7 мільярда, які суд визнав незареєстрованими продажами. LBRY повинен був сплатити лише 1%, частка Kik становила мізерні 5%, а Кракен заплатив 20,41%.

З іншого боку, санкції, які запитала SEC у справі з Ripple, складають колосальні $ 2 мільярди в штрафах та покараннях, що приблизно на 275% більше за $ 729 мільйонів в інституційних продажах XRP, які суд визначив як незареєстровані цінні папери, як повідомляло Finbold 26 березня.

Водночас інший юридичний експерт та відомий коментатор у справі з Ripple Білл Морган віддзеркалив почуття Веррета, що такі вимоги `дуже зловживають`, додавши, що `SEC повинен ненавидіти Ripple за те, що той так наполегливо бореться та утримує його план контролю криптовалюти протягом 3,5 років.`

Тим часом токен XRP, який перебував в центрі тривалого правового протистояння, можливо відчував деякий вплив неблагоприятних новин про Ripple, оскільки на момент публікації його курс становив $ 0,5778, зафіксувавши втрату 2,46% за день, що додалося до 7,21% падіння протягом минулого тижня та 9,63% втрат за останній місяць, згідно з даними на 4 квітня.

Відмова від відповідальності. Вміст на цьому сайті не повинен розглядатися як інвестиційні поради. Інвестування є спекулятивним. Інвестуючи, ви ризикуєте свій капітал.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть