Шахраївські на крипто-ринку: SMT показав сильну віддачу

Шахраївські на крипто-ринку: SMT показав сильну віддачу

Scottish Mortgage Investment Trust (LON: SMT) показав сильну віддачу у першому кварталі, коли технологічний бум продовжувався.

Акції SMT зросли майже на 14% в Q1, тоді як Invesco QQQ, який відстежує індекс Nasdaq 100, підвищився на 10,40%. Фонд інновацій Cathie Wood Ark (ARKK) відступив на понад 5% протягом кварталу.

Проте, Scottish Mortgage Trust відстає від ETF Invesco QQQ за останні 12 місяців та п`ять років. Він зріс на 40% протягом останніх 12 місяців порівняно з 48% у QQQ. Фонд переміг ARKK протягом тривалого часу.

Виступ SMT обумовлений сильною віддачею більшості компаній його портфеля. Європейський велетень напівпровідників ASML зріс на 31% у цьому році через сильний попит на напівпровідники, які працюють у сфері штучного інтелекту.

SMT має великий пай у Nvidia, найбільшій компанії напівпровідників у світі. Nvidia зріс на понад 83% у цьому році. Більшість цих приростів сталися після того, як звіти Nvidia показали, що його зростання в Q4 скочило на понад 200%.

Акції SMT також скористалися своїм паєм у компаніях, таких як Amazon, Spotify та Ferrari. Усі ці компанії зросли більш ніж на 20% у цьому році.

Проте не всі компанії портфеля добре справляються. Акції Tesla впали майже на 30% у цьому році, водночас Kering, материнська компанія Gucci, є одним із найбільших запізнювачів у ринку розкоші. Недавно було оголошено, що попит на продукцію Gucci в Китаї зменшується.

Snowflake, технологічна компанія, підтримана Уорреном Баффеттом, також не добре справляється, оскільки її акції впали на понад 18,79% у цьому році.

Тим часом, Bytedance, материнська компанія TikTok, стикається із значним тиском у США. Палата представників проголосувала за заборону TikTok у США, якщо вона не буде відчужена від Bytedance.

Найважливіше, Scottish Mortgage Trust зменшив свою знижку до Чистої Активної Вартості (NAV). Знижка становить 4,50%, що є його найтіснішою точкою з 2021 року.

Пост Scottish Mortgage Trust гордиться перемогою над QQQ та ETF ARKK Кеті Вуд appeared first on Invezz

BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть