SEC розглядає справу Coinbase та її програми стейкінгу

SEC розглядає справу Coinbase та її програми стейкінгу

Суддя Кетрін Полк Файлла розпитувала Комісію з цінних паперів та бірж в суді у середу, ставлячи прямі питання про те, що становить цінний папір, стейкінг та те, як застосовується доктрина основних питань до цього випадку.

У червні регулятор позивався проти Coinbase через те, що вона працювала як незареєстрована біржа, брокер та компанія з клірингу. Coinbase спростовувала ці звинувачення, аргументуючи, що справу треба припинити та звинувачуючи регулятор в `регулюванні через примус`.

Відповідно до позову від червня, SEC заявила, що токени, включаючи SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH та NEXO, є цінними паперами.

У суді Файлла запитала SEC, чи порушили заявлені в позові особи, які випустили токени, закони про цінні папери.

`Ну, не настільки прямо, Ваша честь`, - сказав адвокат агентства. Він додав, що згадані у позові токени є комп`ютерним кодом.

`Я посміхаюся, судде, тому що саме це кажуть ваші друзі зі стола, і вони дивуються, чому ми тут`, - сказала Файлла.

Файлла також запитала SEC про те, як вона визначає цінні папери, висловивши занепокоєння, що це може бути надто широким і безжалісним щодо колекціонерських предметів, наприклад, Люблені Кияшки.

`Десятиліттями я не думав про Люблені Кияшки, а вона мені представляється в кількох аргументах`, - сказала Файлла.

`Я дійсно боюсь, що ваш аргумент обхоплює занадто широкий спектр`, - додала Файлла. Адвокат SEC сказав, що вони не стверджують, що колекціонерські предмети є цінними паперами.

Файлла також розкрила свою позицію про те, що вона не хоче стати `активною суддею`, згадавши, що вона отримала заяву від сенатора США Сінтії Ламміс, представниці Вайомінгу, яка закликала припинити справу Комісії з цінних паперів і бірж проти Coinbase.

Закон про тест Хоуї був прийнятий з конгресійною надією, і жоден законодавець не може перекрити волю Конгресу, сказав адвокат SEC. `Доктрина основних питань існує для того, щоб кожен залишався в своєму полі`, - продовжив адвокат SEC.

Файлла також не згодилася з твердженням SEC про те, що Coinbase займається незареєстрованим випуском цінних паперів через свою програму стейкінгу як сервісу.

Файлла сказала, що вона вважає стейкінг `найменш традиційним інвестиційним функціоналом серед тих, про які ви звинувачуєте тут`.

Суддя Файлла зараз розглядає питання Coinbase.

Якщо суддя відхилить подання Coinbase, що малоймовірно, справа перейде до відкриття доказів. Після завершення відкриття доказів як SEC, так і Coinbase зможуть подати клопотання про короткий звіт.

Якщо суддя не буде переконана, то справа буде передана на розгляд і презентована журі, але це, ймовірно, станеться не раніше 2025 року.

Файлла у повному обсязі відхилила колективний позов, поданий проти Uniswap Labs, Uniswap Foundation та інвесторів Paradigm, Andreessen Horowitz та Union Square Ventures минулого року, відмовившись `розтягувати` федеральні закони про цінні папери в цій справі і вказуючи, що такі розширення входять в компетенцію Конгресу.

Інші судді приймали пряму позицію щодо того, чи є ці цифрові активи цінними паперами чи ні.

Суддя округу Нью-Йорк Аналіза Торрес рішенням у липні заявила, що деякі продажі Ripple, називаючіться програмними, XRP не порушують закони про цінні папери через процес сліпого аукціону. Вона також заявила, що інші прямі продажі токену інституційним інвесторам є цінними паперами, залишаючи ймовірність часткової перемоги для SEC.

Суддя Джед Раков у округовому суді Південного округу Нью-Йорка схилився на бік SEC протягом минулого місяця, визнаючи, що Квон та Terraform Labs пропонували та продавали незареєстровані цінні папери. Раков дав підставу для короткого звіту SEC з цього питання та підтримав Terraform у питанні пропозиційних та здійснення операцій зі зв`язаними з цінними паперами свопами, згідно з порядком, поданим в грудні.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть