Шокуюча розкрита справа Terra-SEC: згасання LUNA з важкими угодами

Шокуюча розкрита справа Terra-SEC: згасання LUNA з важкими угодами

Дуже цікаві обставини розгорнулися в справі Terra-SEC: шокуючі деталі про згасання LUNA розкрито - ось, що відбувалося за лаштунками

Джеймс Гунсакер, колишній працівник Jump Trading, сьогодні зробив шокуюче заяву в справі Terraform Labs. Гунсакер розкрив, що подав позов проти Jump Trading до SEC, обвинувачуючи роль До Квона у підтримці алгоритмічної стейблкоїни UST перед її згасанням на 40 мільярдів доларів у 2022 році. Jump Trading витратив сотні мільйонів доларів, щоб врятувати LUNA рік до справжнього згасання.

Згідно з заявою, Jump Trading, загадкова часто торгова фірма, яка також володіє криптовалютою, уклала `важке угоду` з Terraform Labs (TFL) для збільшення у застосування UST.

Гунсакер, який працював в Jump Crypto перед заснуванням стартапу з блокчейну Monad Labs, заявив, що коли UST покинула пег на рівні 1 долар у травні 2021 року, президент Jump Crypto Канав Карія сказав: `Я говорив з До, він передасть нам токени для розблокування пізніше`.

Після цього співзасновник Jump Trading Білл ДіСомма направляв інвесторів на `агресивні угоди` та нагромадження UST. Гунсакер описував ДіСомму як справжнього боса Jump Crypto, а не Карію. `Оскільки Terra була великим і важливим проєктом для Jump, він був готовий ризикувати кількома сотнями мільйонів доларів, щоб це зробити`, - свідчив Гунсакер.

Карія та ДіСомма скористалися правом на відмову від відповіді у своїх заявах до SEC у справі Terraform Labs. SEC повідомила, що Jump заробила близько 1 мільярд доларів завдяки угодам з Terraform Labs.

Однією з ключових частин обвинувачення SEC проти TFL і До Квона було їх твердження, що вони приховували роль Jump у порятунку UST під час деерта пегу в травні 2021 року перед фактичним згасанням у 2022 році. Квон стверджував, що UST `автоматично самолікується`, і інвестори вірили йому.

Гунсакер залишив Jump в лютому 2022 року. Після провалу в травні він намагався поділитися своїм досвідом на Reddit анонімно. У серпні 2022 року він подав скаргу зі сповіщенням SEC. `Коли я бачив, які наслідки май 2022 року мали для всіх своїх жертв, я намагався забезпечити, щоб якась форма справедливості та компенсації була надана`, - сказав Гунсакер суду.

Цікаво, що Гунсакер вклав 200 000 доларів своїх власних грошей в UST, щоб отримати прибуток близько 20% від Anchor Protocol. Незважаючи на свої сумніви щодо стабільності UST, він вважав, що може швидко вийти, якщо це необхідно. Він продав свій UST 7 або 8 травня 2022 року, коли почалося деертування пега.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть