Роль штучного інтелекту та еволюція криптовалютної галузі: враження від колишнього інвестора FTX

Роль штучного інтелекту та еволюція криптовалютної галузі: враження від колишнього інвестора FTX

Пост-SBF Crypto Evolution & AI`s Role in Business: Insights from an Ex-FTX Investor

Арджун Сеті, колишній генеральний директор Tribe Capital, з`явився на програмі `Закритий дзвінок` CNBC: Післяробочий час` 28 березня, щоб обговорити наслідки судових рішень і вироків Сама Банкман-Фріда (SBF) для криптовалютної індустрії.

Арджун Сеті є визначною фігурою в підприємницькому та інвестиційному середовищі, займаючи ключові посади співзасновника, голови та головного інвестиційного директора Tribe Capital, венчурної компанії, заснованої в 2018 році, що керує активами понад $1,6 мільярда і інвестувала в стартапи, такі як Carta, Relativity Space, Airtable, MoonPay та Kraken. Tribe Capital виділяється в секторах венчурного капіталу та криптовалют за своїм інноваційним використанням штучного інтелекту та науки про дані для підтримки конкурентних переваг.

Перед приєднанням до Tribe Capital, Сеті був важливою фігурою у Social Capital як партнер, що очолював венчурну команду, спрямовану на ранні інвестиції в області споживчих товарів та підприємництва. Його успіхи в інвестиціях у Social Capital включають компанії, такі як Front, Carta, Swarm (яку придбала SpaceX), Slack, Cloud Kitchens та Relativity Space. Сеті є визнаним у Силіконовій Долині як провідний ангельський інвестор, який здійснив інвестиції в відомі компанії, такі як Frax, Snapchat, Lyft, OpenDoor та Gusto за допомогою різних інвестиційних методів.

Його підприємницький шлях включає заснування та успішну продаж двох компаній; його венчур, MessageMe, був придбаний Yahoo, що призвело до його значної ролі у керівній команді Yahoo, де він долучився до збільшення використання мобільних продуктів. Крім того, Сеті заснував і очолив LOLapps, компанію з мобільних ігор, яка досягла 100 мільйонів місячних користувачів перед продажем за $240 мільйонів.

Сеті розпочав, рефлексуючи про те, як змінилася криптовалютна індустрія, особливо в контексті банкрутства FTX у листопаді 2022 року. Вирок SBF не тільки позначає завершення тривалої роздільної глави, але й символізує критичний момент еволюції криптовалютної індустрії. За словами Сеті, галузь пройшла через регуляторні рамки та схвалення біткойн-ETF-фондів на території США, витримала криптовалютну зиму, виступаючи сильнішою з іншого боку. Він підкреслив різницю між централізованим і децентралізованим фінансуванням та обмінами, виокремлюючи стійкість та прискорений темп зростання у секторі криптовалют.

Падіння FTX Сеті описав як `помилку на радарі`, визнаючи, що погані діячі існують у всіх галузях. Однак він наголосив, що криптовалютна галузь стає все більш стійкою, а світові роздрібні та інституційні інвестори сприяють її силі та пульсації. Можливість галузі рухатися вперед та стати сильнішою в умовах протистояння була ключовим пунктом обговорення.

Поза негайними можливостями вироку SBF, Сеті обговорив свій новий венчур, Termina, який виводиться з Tribe Capital. Termina - це платформа штучного інтелекту на підписку, призначена для кількісних розвідок. Сеті висвітлив важливість розуміння джерела даних та їх використання в контексті технологій AI та генеративного AI. Він підкреслив, що Termina представляє не лише його життєву працю, а також своєї команди, використовуючи один із найбільших власних наборів даних приватних компаній у світі, що охоплює криптовалюту, публічні та приватні ринки.

Звертаючись до можливостей розчарування з AI, Сеті провів паралелі з кінцем 1990-х років, технологічним бумом та наступною загибеллю. Він намекнув на циклічну природу піднесення і розчарування, вказуючи на те, що ми можемо спостерігати схожу фазу з AI, перш ніж розкриємо його повний бізнес-потенціал.

Сеті розширив фактор нинішнього ентузіазму щодо AI, порівнюючи сучасний технологічний пейзаж з дотком-бумом кінця 1990-х років. На відміну від спекулятивної бульбашки, яка характеризувала технологічну галузь тоді, де компанії з мінімальним вмістом отримували масштабні інвестиції на основі хайпу, Сеті вказав на ключову різницю в сучасному середовищі. Сучасні компанії, зокрема ті в галузі AI, не лише ідеї на серветці, але реальні сутності з реальними надходженнями, що масштабуються з непрецедентними темпами.

Він висвітив, як традиційні галузі втілюють програмне забезпечення, машинне навчання та AI з метою стати більш ефективними. Ця технологічна адаптація, за його словами, дозволяє компаніям робити більше з меншими ресурсами, що призводить до значних знижень витрат та покращених вражень для клієнтів. Сеті поділився прикладом Klara, компанії, яка планує вийти на публічний ринок, яка, за його словами, зменшила витрати на обслуговування клієнтів на 80% завдяки впровадженню AI.

Зображення: Pixabay

Топ-перформеры криптовалют на этой неделе
Топ-перформеры криптовалют на этой неделе
📈 Биткоин застыл на $63 000 после волатильной недели. Ethereum вырос на 7%, SOL и BNB также в плюсе. Топ-перформеры: TAO (+47%), SUI (+37%), APT (+28%). Рыночная капитализация $2,3 трлн. 🚀
Просмотреть
Криптовалюты: выход из раннего быка - Крис Берниск
Криптовалюты: выход из раннего быка - Крис Берниск
Криптовалюта выходит из раннего быка, инвестор Крис Берниск видит благоприятные условия. Технические условия подтверждены, рынок готов к новому восходу. BTC торгуется почти на 30% выше за последний месяц. 🚀📈
Просмотреть
Увеличение скорости сжигания Shiba Inu на 5975%: последние обновления
Увеличение скорости сжигания Shiba Inu на 5975%: последние обновления
🐕 Shiba Inu бьет рекорды! Скорость сжигания токенов увеличилась на 5975%. Цена SHIB поднялась на 3,24% до $0,0000147. Неделя началась успешно, рост Shiba Inu продолжается. 📈 #SHIB #криптовалюта
Просмотреть
XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
🚀 XRP разрывает схему чашки с ручкой, сигнализируя о бычьем импульсе. Трейдеры ожидают тестирования уровня $0.60, с $0.70 как следующей целью. Возможен скачок цены. 📈 #XRP #криптовалюты
Просмотреть