Триває судове розслідування співзасновника QuadrigaCX

Триває судове розслідування співзасновника QuadrigaCX

Канадська провінція просить співзасновника QuadrigaCX пояснити своє благополуччя в новому наказі

Співзасновник QuadrigaCX Майкл Патрин є об`єктом наказу на пояснення благополуччя канадської провінції Британської Колумбії.

Цей інструмент є відносно новим, і Патрин стверджує цей наказ, заявивши, що його консиліум вважає його неконституційним.

Канадська провінція Британська Колумбія намагається використовувати наказ на пояснення благополуччя, нового типу судового наказу, який зобов`язує особу пояснити, як вони здобули свої активи, щоб збити співзасновника QuadrigaCX, Майкла Патрина.

`Сьогодні ми подали наш третій заявку на наказ на пояснення благополуччя у Верховний Суд Британської Колумбії`, - сказав у заяві Майк Фарнворт, міністр громадської безпеки та генеральний прокурор провінції. “Міжнародні, злочинні дії QuadrigaCX призвели до того, що тисячі людей втратили всі свої заощадження”.

В порядку було використано, щоб затримати сейфову шухляду у банку CIBC, а також рахунок. У сейфовій шухляді було знайдено 250 200 канадських доларів (184 250 доларів), золоті слитки, два годинники Rolex, годинник Chanel J12 Black Diamond і інші прикраси. Також у шухляді був знайдений 45-каліберний пістолет Ruger 1911 з боєприпасами, а також документи з ідентифікацією під іменами Омар Дханані та Омар Патрин, - зазначено в наказі.

В наказі стверджується, що Патрин був активно залучений в усі аспекти діяльності QuadrigaCX, включаючи неправомірне використання коштів клієнтів та криптовалюти, що виправдовує конфіскацію товарів. Після конфіскації наступним кроком є змушення відповісти Патрину та пояснити його благополуччя. Він подав відповідь на наказ, вважаючи, що конфісковані товари не були здобуті незаконними засобами.

“Розслідування було проведено таким чином, а докази були отримані під час розслідування таким чином, що порушено права Позивачів, гарантовані Уставом (Конституцією Канади)”, - написав адвокат Патрина.

Інші цілі наказів на пояснення благополуччя Британської Колумбії також в судах стверджували, що вони є неконституційними через обернену доказову базу щодо пояснення джерела багатства.

Після розпаду QuadrigaCX Патрин розпочав другу кар`єру в децентралізованій фінансовій сфері (DeFi), беручи участь у численних протоколах, зокрема в Wonderland і іншому під назвою UwU Lend, під псевдонімом `Сіфу”. Припускають, що Патрин мешкає в Таїланді.

Патріна виключили з посади в Wonderland після того, як учасники спільноти оприлюднили його особисті дані, а потім провели публічне голосування з метою відсторонення його від посади казначея, забезпечивши 87,56% голосів.

Прокурори з`являться у суді 30 квітня для подачі заяви. Банкрутство QuadrigaCX завершилося в минулому травні, заявники отримали 13 центів на долар.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть