Український Криптожурнал: Розвиток Аірдропів в Криптопроектах

Український Криптожурнал: Розвиток Аірдропів в Криптопроектах

Зростання пунктів аірдропів у нових криптопроектах: контекст

Нещодавно, серед зароджуючихся проектів, практика запуску кампаній винагород через `пункти аірдропу` вибухає з метою спонукання криптоспільноти взаємодіяти якомога більше з певним екосистемою.

Ці пункти, часто конвертовані в токени, обмінювані на вільному ринку, лежать в основі неоднозначного механізму стимулювання, часто критикованого індустрійними експертами за відсутність прозорості та ошукливу рекламу.

Давайте розглянемо все детальніше нижче.

Резюме

Зростаючий наратив пунктів аірдропу та зловживання програмами лояльності в криптоспільнотах Найкращі поточні проекти з точковими кампаніями у перспективі запуску токена Зростаючий наратив пунктів аірдропу та зловживання програмами лояльності в криптоспільнотах

Тренд крипто аірдропів, народжений у далекому 2020 році після того, як Uniswap завершив розподіл токенів UNI серед усіх піонерів децентралізованої платформи, дуже змінився, аби опинитися у темному світі `пунктів`.

Пункти аірдропу - це лише спосіб зробити спільноту більш зацікавленою в криптографічній інцентивній кампанії, додаючи елементи GameFi, такі як типові бали світу гри.

Користувачі запрошені взяти участь у програмі лояльності, виконуючи різні дії у галузі блокчейну, такі як депонування активів на блокчейн, виконання угод, стейкінг (або рестейкінг) ресурсу, виконання завдань, виконання соціальних обов`язків та багато іншого, під обіцянкою багатої винагороди.

До певної міри все добре, якби не те, що за словами деяких експертів поточні системи пунктів аірдропу стимулюють допамінову систему нашого мозку, підштовхуючи нас виконувати дії, які ми б не робили відсутності таких умов.

Крім того, ці пункти часто є частиною неясних та невигідних програм для кінцевого користувача, де відсутня гарантована винагорода або чіткий термін: коротко кажучи, кінцевий користувач опиняється посеред дикого заходу, де йому потрібно спробувати отримати якомога більше пунктів в надії отримати щось, про що він зовсім мало знає.

Зрозуміло, що не вся трава однакова: є проекти, які керують кампаніями з пунктами організовано бездоганно, де клієнти захищені, а програма проводиться під керівництвом етики.

Однак багато суб`єктів часто зловживають цим процесом, експлуатуючи обманливу рекламу та підштовхуючи спільноту взаємодіяти з інфраструктурою, що потенційно відкрита великим ризикам (наприклад, взлом та/або експлойти), де гра не варта свічки.

Це хижацька система, де її учасники іноді безрозсудно призводять до сплати великих гонорарів за вигоду, що часто є незначною та абсолютно неспівмірною виконаній задачі.

Крім того, як підкреслив Хейден Адамс, засновник Uniswap, ми дійшли до фази, коли ми більше привертаємо до себе пункти аірдропу з оффчейн бази даних, а не токени, які призначені представляти. Ми все більше зсовуємо, іноді помилково, фокуси та цілі технології блокчейну.

не можу вірити, що поточний мета галузі - токени, але ми вилучили функцію передачі і відстежуємо їх у базі даних оффчейн

Мета полягає в тому, що у майбутньому світ зароджуючихся проектів може проводити прозорі кампанії з пунктами, де кінцевий користувач заздалегідь знає тип винагороди та її вартість.

Тому потрібна більша етика та справедливість за внесок, спрямовуючи тенденцію децентралізувати поточні системи та залучати та утримувати різні криптоспільноти без перетворення всього на спекулятивну ставку.

Найкращі проекти, які мають у своїй програмі ці системи пунктів, наразі все ще досяжні через ончейн взаємодії: Eigenlayer, Swell, Grass, Kamino, Drift Protocol, Blast, Ethena, Magic Eden, Renzo Protocol та Hyperliquid.

XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
🚀 XRP разрывает схему чашки с ручкой, сигнализируя о бычьем импульсе. Трейдеры ожидают тестирования уровня $0.60, с $0.70 как следующей целью. Возможен скачок цены. 📈 #XRP #криптовалюты
Просмотреть
Курс PENDLE поднялся выше $4: Прогнозы и анализ
Курс PENDLE поднялся выше $4: Прогнозы и анализ
Pendle преодолел $4,42 с ростом на 26,23%. Цель - $6. Рынок бычий, Хейс поднял цену, хотя продал часть своих токенов. Рынок восстановился после продажи. 📈🚀
Просмотреть
1) Кардано - технически зрелый блокчейн
2) Дорожная карта развития Кардано
3) Кардано и смарт-контракты: шаг к убийству Эфириума
1) Кардано - технически зрелый блокчейн 2) Дорожная карта развития Кардано 3) Кардано и смарт-контракты: шаг к убийству Эфириума
Кардано (ADA) - конкурент Ethereum, с высоким потенциалом роста и улучшениями в смарт-контрактах. Фаза Башо работает над масштабируемостью. Токенов 45 млрд, в обращении 35,9 млрд. Кардано Алонзо усилил его позиции.⚙️🚀💎
Просмотреть
Волновая вспышка VET: $2 вперед!
Волновая вспышка VET: $2 вперед!
VET готовится к импульсивному движению, возможно достигнет $2. Волновая вспышка может изменить игру для инвесторов. 📈🚀 #Vechain #криптовалюта
Просмотреть