1) Зміни майнінгу Bitcoin від останнього Halfing
2) Halfing Bitcoin: від останнього до майбутнього
3) Оновлення в майнінгу Bitcoin
4) Тенденції у майнінгу Bitcoin
5) Еволюція майнінгу Bitcoin

1) Зміни майнінгу Bitcoin від останнього Halfing 2) Halfing Bitcoin: від останнього до майбутнього 3) Оновлення в майнінгу Bitcoin 4) Тенденції у майнінгу Bitcoin 5) Еволюція майнінгу Bitcoin

Як змінився процес майнінгу Bitcoin з часу останнього Halfing

Кожні чотири роки ми переживаємо бонусний день у лютому, Сполучені Штати обирають президента (ідеально – того, що підтримує Bitcoin), відбуваються Олімпійські ігри, і ми стаємо свідками значимої події, яку називають Halfing Bitcoin.

У великій схемі речей, чотири роки можуть здатися відносно короткими. Проте, в області майнінгу Bitcoin, де зміни в географічному ландшафті, зростання хеш-швидкості та ефективність промисловості є важливими факторами, багато відбулося з часу попередньої події Halfing.

Ця функція є частиною пакету CoinDesk `Майбутнє Bitcoin`, опублікованого для співпраці з четвертим `Halfing` Bitcoin у квітні 2024 року. Аманда Фабіано, колишня керівниця майнінгу в Galaxy Digital, є засновницею Fabiano Consulting, яка допомагає промисловості майнінгу Bitcoin досягти своїх цілей.

У 2020 році ми зазнали останнього Halfing під час піку блокування COVID, коли багато моїх друзів-майнерів відзначали цю епічну подію здалеку, сподіваючись відсвяткувати це особисто через чотири роки.

На той момент ціна Bitcoin коливалася навколо 8 700 доларів, в той час як хеш-швидкість становила приблизно 120 ЕХ/с. Більшість хеш-швидкості була сконцентрована в Китаї, і чутки щодо можливості китайського заборони були лише чутками.

Сьогодні ми наближаємося до надходящого Halfing, з ціною Bitcoin та хеш-швидкістю, які досягли непрецедентних рівнів. Складно уявити ландшафт для наступного Halfing у 2028 році.

З часу останнього Halfing ексодус китайських майнерів радикально змінив майнінговий ландшафт. Майнери шукали притулок в юрисдикціях, які пропонують гостинність або можливості для енергетичного арбітражу, що стало ключовим показником успіху. Кілька держав, таких як Бутан, Сальвадор та навіть Венесуела на короткий період часу, не лише прийняли майнерів, а й розробили стратегії для налаштування власних майнінгових операцій. Не всі місця, які відчинили свої обійми для майнерів, виявилися відмінними місцями, включаючи Квебек, Канаду та Казахстан.

Читати далі: Halfing Bitcoin – це момент `Покажи мені гроші` для майнерів

Техас виступив як домінуючий центр майнінгу, в той час як Латинська Америка та Близький Схід відзначили зростаючий інтерес та участь у секторі майнінгу.

У майбутньому зростання хеш-швидкості по всьому Близькому Сходу та Африці буде продовжуватися, а на основі оголошень від компаній, які включені до списку на NASDAQ, ймовірно, буде збільшення хеш-швидкості по всій Північній Америці. Майнери будуть слідувати за найдешевшими формами енергії в юрисдикціях, які є економічно доцільними та сприятливими для співпраці.

Можливо, ми навіть знову відчуємо сезонність хеш-швидкості - цього раунду розгортання в ринках ERCOT порівняно з дощовими сезонами в Китаї.

Ще одним важливим трендом протягом останнього циклу було зростання інституційної адопції. Довгоочікуване схвалення Біткойн ETF в США відіграло значну роль у легітимізації Bitcoin як класу активів у мейнстрімі фінансових ринків. ETF надали інституційним інвесторам регульований та доступний шлях для інвестування в Bitcoin, тим самим змушуючи регуляторний органи та традиційні фінансові установи серйозно поглянути на Bitcoin. Хоча ETF був у центрі уваги, ми не можемо забувати, що публічні майнери були тут для інституційних інвесторів, які хотіли інвестувати не тільки в утримання Bitcoin.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть