Заборона анонімних криптовалютних транзакцій в ЄС

Заборона анонімних криптовалютних транзакцій в ЄС

Європейський Парламент схвалив заборону анонімних криптовалютних транзакцій

Легіслатива має набути повної дії протягом трьох років.

Більшість провідних комітетів Європейського Парламенту схвалили заборону анонімних криптовалютних транзакцій, здійснюваних через хостовані криптовалютні гаманці, як частина розширених законів про боротьбу з відмиванням грошей (AML) та фінансуванням тероризму Європейського Союзу.

Новий закон про AML, схвалений 19 березня, встановлює обмеження для готівкових транзакцій та анонімних криптовалютних платежів. Згідно з новими правилами, анонімні готівкові платежі понад €3,000 будуть заборонені в комерційних транзакціях, а готівкові платежі понад €10,000 будуть повністю заборонені в бізнес-транзакціях.

Заборона Європейського Парламенту на анонімні криптовалютні транзакції застосовується конкретно до хостованих або опікунських криптовалютних гаманців, які надаються сторонніми постачальниками послуг, такими як централізовані біржі.

Член Парламенту Європи Патрік Брейєр (Піратська партія Німеччини), один із двох членів, які проголосували проти заборони, стверджує, що законодавство компрометує економічну незалежність та фінансову конфіденційність.

Брейєр стверджує, що можливість проводити транзакції анонімно є фундаментальним правом і вважає, що заборона майже не вплине на злочинність, але на практиці лише позбавить невинних громадян їх фінансової волі.

Брейєр також висловив занепокоєння щодо можливих наслідків `війни з готівкою` ЄС, включаючи негативні відсоткові ставки та ризик обмеження банків по випуску грошей.

Він підкреслив необхідність перенести кращі риси готівки в цифрове майбутнє та захистити право проводити онлайн-платежі та пожертви без запису особистих транзакцій.

Криптоспільнота відреагувала різнобарвно на регуляторні заходи ЄС. Деякі вважають, що новий закон про AML є необхідним, тоді як інші бояться, що він може порушити приватність та обмежити економічну діяльність.

Даніель `Лодді` Трёстер, ведучий подкасту про біткоїни Sound Money Bitcoin Podcast, стверджує, що практичні труднощі та наслідки останнього законодавства підтверджують цей висновок, посилаючись на його вплив на пожертви та загальні наслідки для використання криптовалют в межах ЄС.

`Тепер будь-хто, хто б хотів здійснити анонімну пожертву, не зможе цього зробити за новими правилами. Фактично цього не можна уникнути, але якщо отримувач пожертви працює з хостованим гаманцем, криптоопікун (який підлягає регулюванню в ЄС) може стикнутися з обмеженнями від політиків,` - сказав Трёстер.

Противники заборони вважають, що, на відміну від готівки, яка є абсолютно анонімною, криптовалютні транзакції можуть бути відстежені на блокчейні, а правоохоронні органи успішно переслідували злочинців, виявляючи незвичайні моделі та ідентифікуючи підозрюваних.

Вони також вказують на те, що віртуальні активи мають другорядне значення для глобальної фінансової системи, і недостатньо доказів про обсяг та частоту їх використання для відмивання грошей.

Законодавство має стати повною силою протягом трьох років з моменту його набрання чинності.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть