Трактуйте криптовалюту як азартну гру: рекламні поради в UK

Трактуйте криптовалюту як азартну гру: рекламні поради в UK

Трактуйте криптовалюту як азартну гру: поради щодо відповідної реклами в UK | Міркування

Розкриття: Погляди та думки, висловлені тут, належать виключно автору і не представляють поглядів та думок редакції crypto.news.

Нові правила маркетингу Фінансового підрозділу Великої Британії щодо криптовалюти були прийняті у жовтні 2023 року. Для проведення промо-кампаній у Великій Британії крипто-бізнесам потрібно отримати ліцензію, видану FCA, або конкретний дозвіл від контролюючого органу. Хоча правила для отримання ліцензії ще не повністю визначені, реклама криптовалюти без усіх необхідних дозволів може мати негативні наслідки.

Як агентство зв’язків з громадськістю, що діє на британському ринку, ми хотіли б запропонувати рекомендації щодо кращої взаємодії зі ЗМІ в новому середовищі. Я буду використовувати свій власний досвід роботи зі ЗМІ та інсайти наших юридичних експертів. Що змінилось на британському ринку криптовалюти

Компанії з криптовалюти, що просувають свої продукти у британську аудиторію, повинні дотримуватися нових рекомендацій FCA Великої Британії. Реклами повинні бути чіткими, містити помітні попередження про ризик та уникати завищення вимог.

Ось приходить складна частина. Для роботи у Великій Британії компанії з криптовалютою повинні отримати ліцензію від FCA або укласти угоду з ліцензованим провайдером реклами. Однак правила для ліцензування провайдерів реклами на криптовалюту ще не були оприлюднені. У другій половині 2024 року у Великій Британії відбудуться загальні вибори, і до влади може прийти Лейбористська партія. Поки консерватори потрапляють під тиск, вони все ще мають час зробити тривалий вплив перед загальними виборами. У цьому відношенні ми можемо очікувати більшої ясності щодо регулювання криптовалют у наступні місяці.

Отримання ліцензії FCA не є простим або швидким. Без ліцензії крипто-проекти не знають, як взаємодіяти правильно зі ЗМІ таким чином, щоб уникнути пошкодження своєї репутації та бути забороненими контролюючими органами. Затвердження фінансових пропозицій без ліцензії

Починаючи з 7 лютого 2024 року, всі компанії, які зареєстровані поза Великою Британією, повинні подати заявку на затвердження фінансової рекламної кампанії. Бізнес, який не має ліцензії від FCA, вважається `несанкціонованими особами` і потребує дозволу на рекламу для британської аудиторії.

Дізнайтеся про процедуру затвердження на офіційному сайті FCA. Отримання дозволу передбачає тщательний огляд існуючих норм і ретельну підготовку заявки. Це затвердження є непотрібним, якщо ви рекламуєте свій проект через агентства з необхідними дозволами. Як справлятися з новою реальністю

Спочатку дозвольте мені дати вам деякі загальні поради. Це може здаватися очевидним, але дотримання цього принципу в новій регуляторній реальності може заощадити вам клієнтів, репутацію і гроші.

Перед запуском нової рекламної кампанії зв`яжіться з медіа і дізнайтесь, чи змінилася їхня політика. ЗМІ та агентства PR уважно стежать за усіма змінами і можуть дати вам поради щодо того, що сказати, де внести зміни в формулювання та чого уникати. Таким чином, ви можете запустити рекламу, яка повністю відповідає всім вказівкам.

Я знаю, наскільки важлива може бути ця комунікація для ЗМІ, адже раніше я працював як головний маркетолог у медіа-групі з азартних ігор. Коли країни вводили нові правила регулювання реклами азартних ігор, наші медіа мали справу з юридичними питаннями: оновлення ліцензійних кодів та діаграм продажу. Усі промо-статті перебували під контролем юристів, редактор переписував матеріали клієнтів. Що ми робимо для початку відповідних рекламних кампаній

  • Основний вимога від FCA щодо реклами криптовалюти – це вона повинна бути `чіткою, справедливою та не вводити в оману`. Загальні вказівки дуже близькі до тих, що використовуються для регулювання азартних ігор та інших високоризикових діяльностей.

  • Тут кілька принципів, які ми дотримуємось при створенні рекламних кампаній для криптопроектів:

    • Чіткі попередження про ризик. Ми включаємо чіткі попередження про ризики, пов’язані з інвестуванням в криптовалюти, такі як висока волатильність, відсутність регулювання та потенціал для шахрайства.

    • Використання збалансованих презентацій. Ми не завищуємо можливі переваги криптовалют, при цьому занижуючи ризики. Вони повинні надати збалансований та об`єктивний погляд на інвестиції.

    • Точне спрямування. Ми ставимо за мету привернути аудиторію, яка розуміє пов’язані ризики. Ми не спрямовуємося на вразливих споживачів і уникайте роблення неправдивих заяв про придатність криптовалют для всіх.

    • Використання незаплямованої мови. Повідомлення повинні бути лаконічними та легко зрозумілими, уникати жаргону та термінів, які цільова аудиторія може не розуміти.

  • FCA надає приклади хороших і поганих практик у просуванні криптопроектів на своєму веб-сайті.

Юристи коментують

Олександр Рудаков, старший юрист в SBSB Fintech Lawyers, вважає, що агресивні стратегії слід відкинути в PR і рекламі на каналах Великої Британії і використовувати класичний органічний PR. Він рекомендує надавати медіа інформацію, яка буде важливою для галузі та уникати будь-яких маніпуляційних прийомів для учасників ринку.

Ще одна порада полягає в тому, щоб замінити рекламу на креативні кампанії. Олександр підкреслює, що вони повинні бути значущими для галузі, оскільки взаємодія може охоплювати людей, що не знайомі з криптовалютами. Якщо хтось страждає через неґрамотність, у вас буде поганий випадок, який використають проти вас. Реклама повинна працювати на вашу репутацію, довіру та усвідомленість бренду.

Дотримання нових правил для забезпечення безпеки

10 жовтня 2023 року—лише через чотири дні після того, як набули чинності нові правила щодо реклами та просування криптовалюти—FCA оголосила, що партнер Binance у Великій Британії, Rebuildingsociety.com, не може затвердити рекламу криптоактивів. Binance була змушена припинити прийом нових користувачів з Великої Британії для дотримання правил реклами.

Нехтування новими вказівками щодо реклами може привернути увагу контролюючого органу та призвести до припинення рекламної діяльності. Дотримання нових правил є необхідним для уникнення втрати грошей та успішної діяльності на ринку криптовалюти Великої Британії. Переконайтеся, що працюєте тільки з ліцензованими провайдерами реклами та надайте пріоритет ясності у своїх промо, щоб підтримувати довіру та авторитет із регуляторами та споживачами.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть