Невідомий емітент альткоїнів затриманий за шахрайство на $16.1 млн

Невідомий емітент альткоїнів затриманий за шахрайство на $16.1 млн

Південнокорейський емітент альткоїнів був затриманий за обвинуваченням у шахрайстві на суму $16.1 млн. За повідомленнями Newsis, Прокуратура Південного Сеульського округу затримала невідому особу 19 березня. Південнокорейський емітент альткоїнів «Зговорив з маклером ринку».

Затримка відбулася після драматичної та безуспішної спроби морської втечі маклера криптовалют в грудні минулого року.

20 грудня 2023 року представники прибережної охорони зупинили човен, на якому перебував маклер, з прізвищем Парк (42 років) та псевдонімом Джон Бур Кім.

Під цим псевдонімом Парк також набрав шанувальників у соціальних мережах, де він часто публікував фотографії своєї колекції розкішних спортивних автомобілів.

Парк вилетів на рибальський човен з порту Джіндо, сподіваючись втекти до Китаю після того, як поліція почала розслідування з приводу звинувачень у маніпуляції токенами.

Але спробу втечі зруйнував шторм, і прибережна охорона остаточно змусила човен пришвартуватися в Мокпо.

Прокурори вважають, що Парк та невідомий емітент працювали разом з лютого 2021 року по квітень 2022 року. Вони заявили, що дует змовився «випустити і внести до списку так звані аферистські монети».

Офіційники стверджують, що емітент токенів використовував «методи, такі як фальшиве розголошення даних та маніпулювання ринком», щоб обдурити інвесторів, чиї монети були законними. Прокурори видалили обвинувачення в маніпуляції токенами.

Парк зараз затриманий та стоїть перед судом в Гаенамському судовому відділі Гуанджу.

Офіційники прокуратури пред`явили обвинувачення «законної маніпуляції цінами на монети».

Офіційники сказали, що Парк допоміг штучно збільшити ціни, надаючи хабарі співробітникам біржі криптовалют.

Вони вважають, що Парк та невідомий чоловік можуть запросити «брокера з лістингу монет», щоб допомогти внести монети у список.

Служба прокуратури вважає, що обвинувачений отримав величезні прибутки після лістингу монет. Лістинг призвів до стрімкого зростання цін.

На цей момент офіціали вважають, що обвинувачений продав монети, зробивши величезні прибутки. Представник прокуратури сказав, що офіцери «продовжать розслідувати підозру Містера Парка у [названого підозрюваного] злочинах».

Заголовки повідомляють, що справу також стосується колишніх високопоставлених керівників біржі криптовалют Coinone.

Останнім часом південнокорейські емітенти альткоїнів опинились під зростаючим наглядом.

Багато вважають, що так звані «аферистські монети» стали поширеними в Південній Кореї. У деяких випадках до низьких альткоїнів залучалися знаменитості. Південнокорейські фінансові установи зобов`язалися надати 313 мільярдів доларів до кінця десятиліття на проекти, спрямовані на досягнення країни кліматичних цілей.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть