Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик

Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик

Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик для всіх бажаючих в четвер, представляючи `доказ стійкості до ліквідності` як свій консенсусний механізм. Раніше цей проект отримав $42 мільйони фінансування.

Своєю основою Berachain є проект, створений в екосистемі Cosmos. Його розробники, які на веб-платформах ідентифікуються картинками ведмедиків, насипали масло у вогонь своєї ідеї. Однак це не зупинило таких інвесторів, як Polychain Capital, від вкладання в новий тип блокчейну Berachain. Основою проекту є новий погляд на популярну модель `доказу стейковості` для забезпечення безпеки блокчейнів, яка називається `доказ стійкості до ліквідності` (PoL).

За PoL учасники екосистеми допомагають забезпечити безпеку мережі Berachain через забезпечення ліквідності торгівельній інфраструктурі, побудованій на ній. Інфраструктура може мати різне значення: автоматизований маркетмейкер, криптографічна гра, протокол кредитування - по суті, все, що потребує пулу токенів для проведення транзакцій за допомогою розумних контрактів.

У децентралізованій фінансовій (DeFi) сфері зазвичай протоколи винагороджують своїх постачальників ліквідності (ЛПерів) токенами. Це планується і для Berachain. Будь-якому протоколу, який отримає голосування над Берачайном, будуть видані токени BGT для їх ЛПерів.

Ці токени BGT є управлінськими токенами для Berachain, що означає, що їх власники мають контроль над мережею. Варто зазначити, що ці токени також неліквідні; їх не можна купувати або продавати. Єдиний шлях їх отримати - це заробити їх як нагороду, пояснив засновник Berachain Смокі з команди.

`Berachain - це перший блокчейн, розроблений для створення цінності для протоколів`, - сказано в повідомленні у Telegram від Смокі.

Творці токену планують, що він матиме економічну вартість. Будь-який власник BGT зможе вигоряти свої активи на еквівалентну кількість токенів BERA, які будуть обмінюватися. Або ж вони зможуть делегувати свої BGT іншим особам на отримання стабільної монети Berachain, яку Смокі називає HONEY і планує підкладати USDC.

Ця структура не гарантує, що Berachain буде повністю захищений від економічних трестерів. Хоча `ви не зможете просто купити стейкінг-токен`, великі володарі активів все ж зможуть купити багато токенів BERA, використовувати їх як ліквідність для торговельних протоколів, отримувати надлишкові токени BGT, а також володіння ними, розповів Смокі.

Тим не менш, це набагато активніша версія `доказу стейковості`, ніж просте позичання своїх токенів валідатору. У Berachain протоколи самі отримують ліквідність всіх користувачів, які підшукували економічний прибуток.

Наявність ліквідності допомагає Berachain `досягати більше з меншими початковими ресурсами`, - зазначив Смокі. Це може бути важлива відмінність, враховуючи кількість нових блокчейнів рівня 1, які запускаються та анонсуються.

Berachain намагається привернути увагу як прихильників Ethereum, так і будівельників Cosmos, сказав Смокі. Він вже перебував на приватному тестовому майданчику протягом місяця, має більш як 30 команд-розробників та десятки протоколів інших екосистем, які готуються до запуску своїх проектів на Berachain.

Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть
Новая служба удаленного вызова процедур блокчейна Google Cloud
Новая служба удаленного вызова процедур блокчейна Google Cloud
Google Cloud представил новую службу удаленного вызова процедур блокчейна для web-разработчиков, упрощая взаимодействие с данными Ethereum. Совместима с JSON-RPC, обеспечивает быстрые ответы и бесплатный уровень до 100 запросов в секунду. 🔥🌐 #GoogleCloud #блокчейн
Просмотреть