Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик

Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик

Блокчейн-платформа Berachain відкрила свій тестовий майданчик для всіх бажаючих в четвер, представляючи `доказ стійкості до ліквідності` як свій консенсусний механізм. Раніше цей проект отримав $42 мільйони фінансування.

Своєю основою Berachain є проект, створений в екосистемі Cosmos. Його розробники, які на веб-платформах ідентифікуються картинками ведмедиків, насипали масло у вогонь своєї ідеї. Однак це не зупинило таких інвесторів, як Polychain Capital, від вкладання в новий тип блокчейну Berachain. Основою проекту є новий погляд на популярну модель `доказу стейковості` для забезпечення безпеки блокчейнів, яка називається `доказ стійкості до ліквідності` (PoL).

За PoL учасники екосистеми допомагають забезпечити безпеку мережі Berachain через забезпечення ліквідності торгівельній інфраструктурі, побудованій на ній. Інфраструктура може мати різне значення: автоматизований маркетмейкер, криптографічна гра, протокол кредитування - по суті, все, що потребує пулу токенів для проведення транзакцій за допомогою розумних контрактів.

У децентралізованій фінансовій (DeFi) сфері зазвичай протоколи винагороджують своїх постачальників ліквідності (ЛПерів) токенами. Це планується і для Berachain. Будь-якому протоколу, який отримає голосування над Берачайном, будуть видані токени BGT для їх ЛПерів.

Ці токени BGT є управлінськими токенами для Berachain, що означає, що їх власники мають контроль над мережею. Варто зазначити, що ці токени також неліквідні; їх не можна купувати або продавати. Єдиний шлях їх отримати - це заробити їх як нагороду, пояснив засновник Berachain Смокі з команди.

`Berachain - це перший блокчейн, розроблений для створення цінності для протоколів`, - сказано в повідомленні у Telegram від Смокі.

Творці токену планують, що він матиме економічну вартість. Будь-який власник BGT зможе вигоряти свої активи на еквівалентну кількість токенів BERA, які будуть обмінюватися. Або ж вони зможуть делегувати свої BGT іншим особам на отримання стабільної монети Berachain, яку Смокі називає HONEY і планує підкладати USDC.

Ця структура не гарантує, що Berachain буде повністю захищений від економічних трестерів. Хоча `ви не зможете просто купити стейкінг-токен`, великі володарі активів все ж зможуть купити багато токенів BERA, використовувати їх як ліквідність для торговельних протоколів, отримувати надлишкові токени BGT, а також володіння ними, розповів Смокі.

Тим не менш, це набагато активніша версія `доказу стейковості`, ніж просте позичання своїх токенів валідатору. У Berachain протоколи самі отримують ліквідність всіх користувачів, які підшукували економічний прибуток.

Наявність ліквідності допомагає Berachain `досягати більше з меншими початковими ресурсами`, - зазначив Смокі. Це може бути важлива відмінність, враховуючи кількість нових блокчейнів рівня 1, які запускаються та анонсуються.

Berachain намагається привернути увагу як прихильників Ethereum, так і будівельників Cosmos, сказав Смокі. Він вже перебував на приватному тестовому майданчику протягом місяця, має більш як 30 команд-розробників та десятки протоколів інших екосистем, які готуються до запуску своїх проектів на Berachain.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути