Ключові аспекти успішної презентації криптопроекту для залучення капіталу

Ключові аспекти успішної презентації криптопроекту для залучення капіталу

Венчурний капіталіст пояснює, як презентувати свій криптопроект для залучення капіталу

Розробка переконливої презентації для криптопроекту є ключовою у вловленні уваги венчурних капіталістів (VC), які щотижня переглядають сотні пропозицій.

Проте, цінні уроки можна вивчити на тему того, на що звертають увагу VC у криптостартапах. До них входить складання плану для підприємців з поліпшення їхнього підходу, акцентуючи на часі, чіткості, розумінні ринку, складі команди та залученні спільноти. Побудова ідеальної презентації

Даніло Карлуччі, засновник та CEO Morningstar Ventures, розповів BeInCrypto, що часування має важливе значення. Стартапи повинні звертатися до VC лише в той момент, коли у них є Proof of Concept (PoC), який демонструє життєздатність та потенціал їхнього продукту чи послуги. Цей етап є критичним для залучення першої зацікавленості та зворотнього зв`язку від інвесторів.

Потім, використовуючи цей зворотний зв`язок для уточнення Мінімального Достатнього Продукту (MVP), стартапи можуть продемонструвати конкретні досягнення та показники, що робить більш переконливою справу для інвестицій. Згідно з Карлуччі, належне часування та ітерація цих етапів, підтверджена кількісними показниками успіху, значно впливають на майбутню розбавлену вартість проєкту (FDV).

“Часування є дуже складною річчю для досягнення ідеальності. Але якщо стартапи часують свої етапи проєкту правильно та ітерують їх, вони можуть залучити більше коштів, в кінцевому підсумку впливаючи на їхню FDV”, - сказав Карлуччі.

Він також підкреслив важливість чіткості та стислості в презентаціях. Успішна презентація лаконічно артикулює проблему, що вирішується, унікальність розв`язання та стратегічне використання капіталу. Що ще важливо, чіткі стратегії виходу на ринок та плани залучення користувачів особливо привабливі.

Проєкти, які відрізняються за допомогою чіткої унікальної пропозиції продажу (USP), підтриманої ретельним аналізом ринку та конкурентами, виділяються. Включення метрик on-chain та трендів ринку може подальше покращити привабливість проєкту, надаючи чітке уявлення про його потенціал.

“Ми всі чули це раніше. Менше - це більше. Незважаючи на те, наскільки це просто, ми цінуємо чіткі та стислі презентації. Робіть їх короткими та солодкими! Не тільки VC читають сотні пропозицій на тиждень, але я тверджу, що чим менше часу потрібно пояснити свій проєкт, тим краще це буде,” - порадив Карлуччі.

Також, Самюель Хубер, CEO Landvault та Протоколу Матера, сказав BeInCrypto, що стартапи повинні переорієнтувати свою увагу на тверді метрики. Сюди входять прибутковість, швидкість згорання та капіталовіддача, які зараз є найважливішими для інвесторів. Навіть із поточним ентузіазмом на крипторинку, загальна економіка, ймовірно, продовжить ставити обережний підхід.

Акцент на реальне генерування доходів не може бути надто підкреслений. У потоці ринкових циклів, де бичачі ринки часто надають перевагу зростанню за рахунок міцних фундаментальних основ бізнесу, ведмежі ринки зміщують фокус назад на фундаментальні метрики, такі як дохід.

“Підприємцям слід змінити свою увагу на метрики, які вкладники пріоритезують. Звичайно, криптостартапам потрібно продемонструвати здатність здобувати реальний дохід. Вони повинні зосередитися на демонстрації практичних бізнес-моделей, а не тільки підкреслити децентралізацію,” - пояснив Хубер.

Шлях до фінансування наповнений викликами. “Є обмеження коштів для стартапів з неперевіреними бізнес-моделями та поганим виконанням,” - підкреслив Хубер. Він підкреслив важливість демонстрації конкретних бізнес-метрик над простими прогнозами. Це вимагає уваги на побудові міцного бізнесу, що виділяється в підводному камені. Токеноміка та Команда Мрії

Крім того, команда за проектом є критичним фактором для венчурних капіталістів. Карлуччі підкреслив, що VC інвестують у людей так само, як і в ідеї. Тому, перевіряється рекорд команди, її взаємодія та візія. Відкритість команди до співпраці та зворотнього зв`язку та проактивний підхід значно впливають на інвестиційне рішення VC.

У цьому відношенні більшість VC шукають команди з вражаючим доробком та обширним досвідом у своїй галузі.

“Команда - це все! Незалежно від технологій, дизайну чи ідеї, більшість VC інвестують у людей; тому команда та візія засновника є ключовими,” - сказав Карлуччі.

Токеноміка та тренди криптовалютної наратива відіграють важливу роль у привертанні інвестицій. Проєкти повинні розробляти токеноміку, яка відповідає інтересам VC у довгостроковому плані, забезпечуючи зацікавленість у успіху проєкту. Також, підприємці повинні вирівнювати свої проєкти з пануючими криптовалютними наративами, прагнучи позиціонувати себе як лідерів у цих областях.

Незважаючи на вбудовані ризики в криптогалузі, Карлуччі запропонував, що глибоко продумана USP та комплексний аналіз ринку можуть вирішити потенційні побоювання та продемонструвати усвідомленість стартапу щодо викликів та готовності до них. Тим часом, Хубер підкреслив важливість корисності та адаптивності.

“Загалом, проєкти у секторі інфраструктури вкрай привабливі для інвесторів через їх потенціал для широкого використання. Хоча застосунки безумовно створюють вартість, проекти інфраструктури, під впливом наративних трендів, таких як NFT, метавсвіт, DeFi, RWA або економіка творців, пропонують платформу, якою можуть скористатися інші, тим самим підвищуючи їхню стійкість,” - додав Хубер.

Довіра також є критичним фактором у прийнятті інвестиційних рішень. VC віддають перевагу підтримці засновників, яких вони знають і довіряють, відображаючи важливість побудови міцної компанії та мережі для підвищення вірогідності. У поглядах Хубера, шлях до отримання фінансування від VC на крипторинку є настільки про демонстрації стійкості та інновацій, як і про навігацію у ґражах очікувань інвесторів та динаміки ринку.

Насправді, Карлуччі підкреслив важливість вибору правильних VC-партнерів. Стартапам слід шукати стратегічних партнерів, які пропонують більше, ніж просто капітал, наприклад, доступ до користувачів, можливості для мережі та експертизу в галузі.

Фокусуючись на часуванні, чіткості, динаміці команди, токеноміці та стратегічних партнерствах, стартапи можуть збільшити свої шанси на залучення необхідного фінансування для розвитку своїх проектів. Дотримання цих принципів є ключовим для отримання фінансування венчурним капіталом на крипторинку.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть